Október 7-én jelenik meg a Radeon RX 5500-as sorozat első tagja?

És erre az Nvidia is reagál majd, méghozzá két új termékkel – már amennyiben hihetünk a pletykáknak.

Október 7-én jelenik meg a Radeon RX 5500-as sorozat első tagja?

Ez a hónap a jelek szerint igen érdekes lesz, ugyanis mind az Intel, mind pedig az AMD piacra dobhat néhány új terméket. AMD fronton egyebek mellett a Radeon RX 5300-as és a Radeon RX 5500-as sorozat megjelenésére számíthatunk, de egyelőre még csak utóbbiról érkeztek olyan pletykák, amelyek azt állítják, biztosan ebben a hónapban jelenik meg az új sorozat. A VideoCardz információi szerint a Radeon RX 5500-as sorozat ráadásul sokkal hamarabb jöhet, mint gondolnánk: már október hetedikén, azaz jövő hét hétfőn elrajtolhat a széria, igaz, első körben csak egy modell, a Radeon RX 5500 XT mutatkozhat be.

A rajtra a Gigabyte a hírek szerint már legalább hat olyan videokártyával készül, amelyek egyedi dizájnnal rendelkeznek, vagyis egyedi hűtésre, illetve esetenként megemelt órajelekre is számíthatunk. Természetesen az új kártya felépítésével kapcsolatban is van már pletyka, amit egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni.

Galéria megnyitása Újabb taggal bővülhet a NAVI család A GPU várhatóan 7 nm-es csíkszélességgel készül és az RDNA architektúra köré épül, csak úgy, mint a korábban bemutatott Radeon RX 5700-as család. A GPU viszont csak 22 RDNA CU tömböt kaphat, amelyek összesen 1408 stream egységet tartalmaznak – órajelekről sajnos nem esett szó. Az viszont kiderült, hogy a memória-alrendszer alapját egy 128-bites memória-adatsín adja, amelyhez GDDR6-os memórialapkák kapcsolódnak, méghozzá 8 GB-nyi teljes kapacitással.

Az új modell várhatóan az 1080p-s felbontást veszi célba, amelyen az AAA kategóriájú játékokkal magas, illetve ultra minőségben lehet majd játszani, címtől függően. Ezzel együtt az e-Spot címek mellé is jól jöhet a friss jövevény, hiszen teljesítmény terén remekül passzol majd a magas képfrissítési rátával dolgozó monitorokhoz. Hogy ezek az állítások igazak-e? Az első független tesztekből mindenképpen kiderül.

Az új videokártyára várhatóan az Nvidia is reagál majd, hiszen a pletykák szerint két új modell is érkezik, amelyek a GeForce GTX 1650 Super, illetve a GeForce GTX 1660 Super nevet viselik, megjelenésükre pedig heteken belül sor kerülhet. Az egyelőre kérdéses, hogy az új videokártyák árazása pontosan hogyan alakul a zöldeknél és a pirosaknál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap