Okos kerékpárpedál szenzorokkal, internetkapcsolattal

A Connected Cycle segít a kerékpárlopás megakadályozásában, de egyszerű fitnesz-kiegészítőként is hathatós segítséget nyújt majd a kerékpárosnak.

Okos kerékpárpedál szenzorokkal, internetkapcsolattal

Egy francia startup meglehetősen érdekes kiegészítőt készített, ami nem más, mint egy kerékpárra szerelhető okos pedál. A CES 2015 alkalmával bemutatkozó újdonság nem csak a szokásos fitnesz-funkciókat biztosítja, de ezzel együtt abban is segít, hogy megtaláljuk leparkolt vagy ellopott kerékpárunkat.

Az új okos pedál alumíniumból készült, taposója pedig színes gumibevonatot kapott – színével az oldalsó takarólap is harmonizál. A rendszer könnyedén, két perc alatt beüzemelhető, hála a mellékelt kulcsnak, ami egyébként egyedi, speciális felépítésű – ez is növeli a tolvajok elleni biztonságot. A felszerelt pedál egy sereg szenzort állít csatasorba, plusz még önálló internetkapcsolattal is rendelkezik, ami a startup állítása szerint a világon bárhol használható. Extra tulajdonság, hogy a működéséhez szükséges áramot is saját maga termeli meg, így nincs szükség akkumulátortöltésre sem. Az elegáns, de strapabíró újdonság mellé jár egy iOS app is, de a pedál önállóan, okostelefon használata nélkül is képes rögzíteni a megtett kerékpártúra adatait.

A Connected Cycle segítségével a kerékpározás során megtett út, az aktuális sebesség és az elégetett kalóriamennyiség egyaránt rögzíthető – az adatokat a rendszer a felhőbe küldi, a részletek megjelenítésére pedig a Connected Cycle appot kell használni. Az innovatív termékkel rögzíthető az utolsó parkolás pozíciója, így egyszerűbben megtalálható a kerékpár. Extraként tolvajokkal szembeni védelem is rendelkezésre áll: ha a kerékpárt megmozdítják, az okos pedál riasztást tud küldeni a tulajdonosnak. Arról nincs szó, hogy a kerékpározás során termelt áram mennyi ideig fedezi az üresjárati működés energiaigényét.

A csomagban a speciális kulcson kívül két pedál lapul majd. Csak az egyikben lesz elektronika, de a másik is ugyanúgy fog kinézni – ez az esztétikum és a biztonság miatt is fontos lehet. A pirosban, kékben, zöldben, feketében és narancssárgában egyaránt elérhetővé váló okos pedál várható megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward