Oculus Rift-támogatást kap a GRID Autosport

Egyelőre még csak barkácsmódszerrel lehet aktiválni az Oculus Riftet, de hamarosan jön a "rendes" patch is a GRID Autosporthoz.

Oculus Rift-támogatást kap a GRID Autosport

Úgy tűnik nem csak a Project CARS lesz a közeli jövőben az egyetlen játék, ami támogatni fogja az Oculus Riftet. A Codemasters ugyanis egy ideje már kísérletezik a VR-technológiával a GRID Autosportban, és mostanra eljutottak arra a pontra, hogy már a közönség számára is kipróbálhatóvá teszik.

A fejlesztők jelenleg még nem "hivatalosan" támogatják az Oculust, azonban közzétettek egy barkácsmódszert, amivel bárki működésre bírhatja a dolgot, amíg a hivatalos patch meg nem érkezik a következő hetekben. A Codemasters mind a DK1-gyel, mind pedig a DK2-vel tesztelte a VR-üzemmódot a 0.4.1-es SDK segítségével, Direct to HMD módban (a kiterjesztett asztali módot érdemes kerülni a stúdió szerint).

A Codemasters igyekezett viszont egyértelművé tenni, hogy még nem teljesen stabil a dolog, és néhány in-game beállítástól kifagyhat, továbbá a menük is furcsák és nehezen kezelhetőek lesznek, hiszen nem a VR-ral a szemük előtt tervezték őket. Továbbá a fejlesztők hangsúlyozzák, az Oculus Rifthez komoly CPU és GPU kell, és az eszköz natív felbontásának és képfrissítésének elérése a legfontosabb cél, amíg ez nincs meg, addig jobb, ha nem tekerjük feljebb a grafikát. A Codemasters a FRAPS-ot, vagy egyéb fps mérő programot ajánl ahhoz, hogy meggyőződjünk arról, hogy stabilan megvan a 60fps a DK1-hez, és a 75fps a DK2-höz.

A szükséges barkácsolásról, illetve az ajánlott beállítási lehetőségekről a Codemasters hivatalos blogján lehet olvasni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward