Oculus helyett a SteamVR-t favorizálja az Elite: Dangerous

Az Oculus Riftet is támogatják majd, de a fókuszt áttették a SteamVR-ra és a HTC Vive-ra.

Oculus helyett a SteamVR-t favorizálja az Elite: Dangerous

Habár a PC-s piacon a legtöbben az Oculus Rift dominanciájára számítanak, úgy látszik, hogy a SteamVR platformja és a HTC Vive azért mégiscsak szimpatikus a fejlesztőknek. A Frontier stúdió az Elite: Dangerous hivatalos oldalán jelenleg csak a SteamVR támogatását tünteti fel hivatalosan, annak ellenére, hogy a játékot korábban felkészítették az Oculus Riftre is.

Most erre kaptunk egy hivatalos magyarázatot: jelenleg a Frontier tényleg elsősorban a SteamVR platformra koncentrál, míg az Oculus támogatása megállt a fejlesztői eszközök 0.6-os verziójánál. A készítők ezt azzal indokolták, hogy igyekeznek egyfelé koncentrálni, és az adott hardveren a lehető legjobb élményt nyújtani, azonban ez nem jelenti azt, hogy az Oculus támogatásáról letettek volna - sőt, továbbra is dolgoznak az Oculus mérnökeivel azon, hogy az Elite: Dangerous minél előbb támogassa majd a Rift végleges verzióját.

A váltás oka viszonylag egyszerű: a fejlesztők elmondása szerint a Valve előbb szállított stabil drivereket és fejlesztői környezetet, mint az Oculus, így a SteamVR platformon jobban tudtak haladni a munkával. A Frontier ugyanakkor hozzáteszi, hogy a jövőben a VR minden életképes formáját igyekeznek majd támogatni, hiszen az Elite: Dangerous neve már összeforrt a virtuális valósággal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward