Nyugdíjba menek a régi PCMark és 3DMark tesztek

Ahogy a Windows 7 kiterjesztett támogatása véget ér, számos korábbi alkalmazás támogatása szűnik meg, így frissítés sem jár már hozzájuk.

Nyugdíjba menek a régi PCMark és 3DMark tesztek

Ahogy az nagyon régóta tudható, a Windows 7 kiterjesztett támogatási időszaka rövidesen, 2020. január 14-én véget ér, így innentől kezdve ez az operációs rendszer nem kapja meg a kritikus biztonsági frissítéseket sem. Ennek megfelelően a Windows 7 idején érkező szoftverek gyártói is kihátrálnak alkalmazásaik mögül, azaz nem készítenek többé frissítéseket hozzájuk. Ide tartozik az UL Benchmarks is, amelynek vezetése éppen a minap jelentette be, hogy néhány régi tesztjét és szoftverét kivezeti a piacról, így ezekhez a továbbiakban semmiféle frissítés sem készül. A régi tesztek az új hardverekhez amúgy sem passzolnak, így ha ezekkel zajlanak a mérések, nem kaphatunk pontos képet az újdonságok teljesítményével kapcsolatban – ezért is kell nyugdíjazni a régi alkalmazásokat.

Ennek megfelelően 2020. január 14. után sem frissítések, sem pedig támogatás nem jár tovább a 3DMark 11-hez, a PCMark 7-hez, valamint a 3DMark Cloud Gate és a 3DMark Ice Storm tesztekhez sem. A felsorolt szoftverek, illetve tesztmodulok 2011 és 2013 között jelentek meg, így mára már nem relevánsak, hiszen eljárt felettük az idő, vannak helyettük friss tesztek is.

Galéria megnyitása

Az említett határidő letelte után egyik alkalmazás sem lesz elérhető többé a különböző alkalmazás-áruházakban, nem érkeznek hozzájuk frissítések, valamint az online szolgáltatásokkal sem feltétlenül fognak együttműködni. Ebből következően vásárlói támogatás sem jár hozzájuk. Aki megvásárolta a 3DMark 11-et a Steam-en keresztül, továbbra is elérheti a Steam könyvtárán belül, valamint futtathatja is, de a fenti változásokat tudomásul kell vennie.

A régi tesztek a 3DMark 99-ig visszamenőleg ingyenesen letölthetőek az UL Benchmark hivatalos weboldaláról. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy ezeket már csak maximum a nosztalgia és a szórakozás miatt érdemes futtatni, hiszen másra nem igazán jók – arra sincs garancia, hogy az újabb operációs rendszerekkel egyáltalán működni fognak. A 3DMark 11 és a PCMark 7 2020. január 14-e után csatlakozik ehhez a körhöz, így ezek a tesztprogramok is rövidesen ingyenesen letölthetővé válnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap