Nyugdíjba küld néhány RTX 20-as sorozatú videokártyát és árat emel az Nvidia?

A kínai pletyka arra is kitér, mikor mutatkozhatnak be a GeForce RTX 3000-es sorozat első tagjai.

Nyugdíjba küld néhány RTX 20-as sorozatú videokártyát és árat emel az Nvidia?

Az Nvidia várhatóan szeptember folyamán mutatja be Ampere architektúra köré épülő GeForce RTX 3000-es sorozatú videokártyáit, vagyis a bejelentésre már nem kell túl sokat várni – alig több, mint két hónapról lehet szó. A rajtot a háttérben már el is kezdték előkészíteni, már amennyiben hihetünk a kínai ITHome információinak: szerintük több GeForce RTX 20-as sorozatú videokártya gyártásának leállítására készülnek.

Az érintett modellek között a GeForce RTX 2070, a GeForce RTX 2070 Super, a GeForce RTX 2080 Super és a GeForce RTX 2080 Ti foglal helyet. Ezekre a termékekre hamarosan már csak az utolsó megrendeléseke fogadják. A szóban forgó videokártyák persze így sem azonnal tűnnek el az üzletek polcairól, hiszen a felhalmozott raktárkészletek kisöprése időigényes, több hónapot felölő folyamatnak tekinthető, azaz 6-9 hónapra biztosan szükség lesz ahhoz, hogy a GeForce RTX 20-as raktárkészletek leapadjanak. Hogy miért pont az említett videokártyákat érinti a nyugdíjazás? A pletykák szerint ezeket a modelleket váltják az első hullámban érkező GeForce RTX 3000-es sorozatú megoldások.

Galéria megnyitásaAz ITHome ezzel együtt egy másik érdekes pletykát is megszellőztetett, amely alapján úgy tűnik, az Nvidia arra biztatja partnereit, kezdjék el emelni az aktuális kínálatban található felsőkategóriás GeForce RTX sorozatú videokártyák árait. Hogy erre miért van szükség? A jelek szerint azért, mert a kriptovaluta-bányászat iránti érdeklődés ismét felfelé ívelő pályára állt, amelynek köszönhetően egyre több videokártyára lehet igény az elkövetkező időszakban.

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik, a GeForce RTX 3000-es sorozat első tagjai várhatóan 2020. szeptember 17-én mutatkozhatnak be. Az egyelőre nem világos, hogy ekkor csak egyszerű bemutatóról lesz-e szó, vagy azonnal elérhetővé is válnak a termékek kereskedelmi forgalomban. És ahogy lenni szokott: a fenti információt érdemes egészséges gyanakvással kezelni, hiszen ismét csak egy pletykáról van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap