Nyomtatási hibát okoz egy Windows 10 frissítés

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a csomag telepítése után egyszerűen semmit sem tudnak kinyomtatni.

Nyomtatási hibát okoz egy Windows 10 frissítés

A Microsoft legfrissebb operációs rendszeréhez még szeptember 26-án jelent meg egy kumulatív frissítés, ami a KB4517211-es verziószámot viselte, célja pedig az volt, hogy a korábbi hibajelenségek egy részét javítsa. Sajnos homokszem kerülhetett a gépezetbe, ugyanis sokan arról számoltak be, hogy a frissítés telepítésével újabb hibák jelentkeztek, ami mindenképpen bosszantó.

Galéria megnyitásaA panaszosok a Microsoft közösségi fórumán, a Feedback Hub-on, illetve a Google támogatási fórumán egyaránt feltűntek, ezek között pedig többféle probléma is szerepel. Néhányan arról számoltak be, hogy a szóban forgó csomag telepítése után egyszerűen nem tudtak semmit kinyomtatni az előtte hibátlanul működő rendszerükön, majd a frissítés törlésével ismét működött a nyomtatás, a frissítés újbóli telepítése pedig megint hibát okozott a funkcióban.

Ennek alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy a KB4517211-es frissítésben valami olyan hiba rejlik, ami bizonyos esetekben ellehetetleníti a nyomtatóhasználatot. Az egyelőre sajnos nem világos, hogy a probléma csak bizonyos gyártókat és nyomtatótípusokat érint-e, erről ugyanis nincs hivatalos információ.

Abból kiindulva, hogy többen is a nyomtatási sor összeomlásáról tettek említést, könnyen lehet, hogy a hiba nem korlátozódik gyártókra és típusokra, hanem szélesebb körben érinti a felhasználókat, ugyanis a nyomtatási szolgáltatásban lapul, ám ez egyelőre csak feltételezés.

A Microsoft egyelőre csak néhány tippet osztott meg, amelyek segíthetnek a hibától szenvedő rendszereknek. Egyes esetekben elegendő, ha újra elküldjük a dokumentumot a nyomtatási sorra, illetve ha ez nem működik, a rendszer újraindítása után ismét próbálkozhatunk a nyomtatással. Azoknál a nyomtatóknál, amelyekhez v4 drivert használnak és rendelkezésre áll egy v3-as driver is, ott érdemes utóbbit telepíteni, azzal ugyanis működhet a rendszer. Érdekesség egyébként, hogy az eddigi panaszokban főként HP nyomtatók szerepeltek, egyéb gyártók termékei nem.

A KB4517211-es frissítés egyes felhasználóknál a Start menü működését kuszálta össze, míg mások arról számoltak be, hogy a csomagot egyszerűen nem tudták telepíteni. A csomag ugyanakkor javította a Windows 10 1903-as buildjében tapasztalt audió hibákat, ami mindenképpen jó hír. A Microsoft azt ígérte, hamarosan készít egy javítást, amely visszaállítja a nyomtatási sor működését a normál kerékvágásba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap