Nyolc millió iPhone megy vissza a feladónak

A Foxconn számára nehéz időszak jöhet, de az Apple sem lehet nyugodt. Akár 8 millió iPhone-t is újragyárthatnak minőségi kifogások miatt, ami hiányhoz vezethet.

Nyolc millió iPhone megy vissza a feladónak

Az Apple-nek most ismét meggyűlik a baja a legnagyobb bérgyártójával, a Foxconnal. Az érdekes hír a China Business hasábjain tűnt fel, akik egy, a neve elhallgatását kérő dolgozótól származó információkra hivatkozva állítják, hogy hetek óta nem csak a Foxconntól az Apple felé utaznak milliós tételben az okostelefonok, hanem visszafelé is bejárják ezt az utat a gépek.

A készülékek nem egy bizonyos hiba miatt kerültek vissza a gyártópartnerhez, hanem több eltérő kifogással élt az Apple - mondta el az ismertetlen forrás, aki szerint mind a gyengébb minőségű külső, mind pedig a nem megfelelő működés rajta volt a kifogások listáján. Sajnos pontosabb képet nem kaptunk a hibák jellegével kapcsolatban, és valószínűleg a későbbiekben sem fogunk, hiszen hivatalosan egyik fél sem foglalt állást.

A China Business beszámolója alapján nem egyszerre küldött vissza ennyi mobilt az Apple, hanem több részletben, vagyis a jelek szerint a gondok folyamatosak és nem akarnak szűnni. A Foxconnak durvább becslések alapján mintegy 1-1,6 milliárd dollárjába kerülhet az 5-8 millió, minőségi kifogásokkal visszaküldött iPhone javítása. Pontosan nem lehet felmérni a károkat, mivel ez nagyban függ például attól, hogy mennyi alkatrészt tudnak megmenteni egy-egy eszköznél.

Ráadásul nem csak a Foxconn fog szenvedni, hiszen ilyen mennyiségű kiesés akár az Apple-nek is kellemetlenségeket okozhat. A pár hetes ellátási hiányokból kifolyólag az iPhone 5 és az iPhone 4S is könnyen hiánytermékké válhat néhány régióban. "Szerencsére" mostanában kisebb érdeklődés övezi ezeket az eszközöket, így talán minden fennakadás nélkül, a raktárakban felhalmozódott telefonokkal átvészelik a nehézkesebb időszakot, és hamarosan helyreáll a rend.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward