Shop menü

NYITOTT VILÁGÚ LESZ AZ ELSŐ THE WITCHER REMAKE-JE

De ennél sokkal többet egyelőre nem tudunk a játékról.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Nyitott világú lesz az első The Witcher remake-je

A CD Projekt Red korábban már bejelentette, hogy remake készül a játékból, amivel a stúdió tulajdonképpen ismertté vált. Az első The Witcher még 2007-ben jelent meg, azonban úgy tűnik, hogy a remake nem csak egyszerű ráncfelvarrás lesz, ugyanis a bejelentés szerint az alapoktól építik újra Unreal Engine 5-ben.

"Számunkra a The Witcherrel kezdődött minden. Ez volt a legelső játékunk, és hatalmas pillanat volt, amikor megjelent. Visszatérni és elkészíteni egy remake-et a játékosok új generációjának legalább akkora, ha nem még nagyobb kihívást jelent" - mondta Adam Badowski stúdióvezető.

Azt ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a remake-et konkrétan a lengyel Fool's Theory stúdió készítő, akik nem olyan rég jelentették meg a Seven: The Days Long Gone című szerepjátékukat, és akiknek a vezetője egyébként az a Jakub Rokosz, a The Witcher 2-n és 3-on is dolgozott dizájnerként. A CD Projekt Red teljes kreatív felügyeletet gyakorol a projekt fölött, ugyanakkor Badowski szerint az együttműködés kiváló, hiszen nem csak Rokosz, de a csapat több tagja is dolgozott a múltban különböző The Witcher-játékokon.

Részleteket egyelőre nem árultak el, viszont most egy befektetőknek küldött tájékoztatóból kiderül, hogy a játék "nyitott világú RPG" lesz, és az eredeti változat "modern újragondolása".

Az eredeti The Witchernek egy elég nagy, de darabokra osztott világa volt, amin belül még további kisebb szekciókat is találhattunk. Úgy tűnik, ezen változtatnak, és egy nagy, egybefüggő világot kapunk majd. Számomra talán mégis az egyik legérdekesebb kérdés, hogy változtatnak-e a harcrendszeren? Ez ugyebár a bejáratott szerepjátékos megoldásokkal ellentétben ritmikus kattintásokra épült, amihez ugyan hozzá lehetett szokni, de sok szerepjáték-rajongónak mégis nagyon furcsa volt.

A CD Projekt Red megerősítette, hogy a remake az egyik a két spin-off jellegű játék mellett, amit a The Witcher-univerzumban csinálnak, miközben már dolgoznak az új trilógián, valamint a Cyberpunk világában is tovább tevékenykednek ezek mellett, természetesen. Megjelenési dátum még nincs, és a CD Projekt Red szavaiból azt lehet kivenni, hogy még egy jó ideig ne is számítsunk rá.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére