Nvidia: késik a 3D Vision Surround driver

A GeForce GTX 400-as sorozatú, DirectX 11-es támogatással büszkélkedő videokártyák megjelenésekor olvashattuk a termékek specifikációi között azt a tényt, hogy ezek az újdonságok már a 3D Vision Surround technológia támogatásával érkeznek, azaz minimum két SLI módba kapcsolt videokártya és három monitor alkalmazásakor három monitoron egyszerre élvezhetjük a 3D technológia által kínál újszerű látványvilágot. Nos, ez a technológia eddig még nem vált elérhetővé és a legfrissebb hírek szerint a hamarosan érkező, 256-os sorozatú meghajtóprogram megjelenésével sem változik majd a helyzet.

Nvidia: késik a 3D Vision Surround driver

A GeForce GTX 400-as sorozatú, DirectX 11-es videokártyák megjelenésekor olvashattuk a termékek specifikációi között azt a tényt, hogy ezek az újdonságok már a 3D Vision Surround technológia támogatásával érkeznek, azaz minimum két SLI módba kapcsolt videokártya és három monitor alkalmazásakor a három monitoron egyszerre élvezhetjük a 3D technológia által kínált újszerű látványvilágot. Nos, ez a technológia eddig még nem vált elérhetővé és a legfrissebb hírek szerint a hamarosan érkező, 256-os sorozatú meghajtóprogram megjelenésével sem változik majd a helyzet.

Az Nvidia eredeti terve a 3D Vision Surround támogatással kapcsolatban az volt, hogy a technológiát a legelső 256-os sorozatú meghajtóprogram megjelenésével elérhetővé teszi, amely április végén kellett volna, hogy megérkezzen. A driver sajnos késik, mint ahogy a 3D Vision Surround támogatás bevezetése is: a legfrissebb információk alapján a technológia majd csak június végétől kezdve lesz elérhető, de az első 256-os sorozatú driver ennél egy hónappal előbb érkezik. A késés oka mindössze annyi, hogy még kisebb finomítások szükségesek a technológia zökkenőmentes működéséhez.

Az első 256-os sorozatú videokártya driver család pontosan egy hét múlva, azaz május 24-én válik majd elérhetővé. A friss szoftver jobb SLI menedzsmenttel érkezik és némi teljesítménynövekedést is kínál majd a GeForce GTX 400-as sorozatú videokártyák számára. A hárommonitoros 3D Surround Vision támogatásra még várni kell. Mivel amúgy sem olcsó mulatság két videokártyából és három monitorból rendszert építeni, így túl nagy veszteség nem éri a játékos társadalmat.

A technológia egyébként nem csak a GeForce GTX 400-as, hanem a GeForce GTX 200-as videokártyákkal is használható lesz, de ehhez a 3D Vision Surround támogatással felvértezett driver elengedhetetlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward