Nvidia DLSS teszttel és akcióval jelentkezik a 3DMark csapata

A Port Royal tesztre épülő DLSS benchmark mellé 85%-os akció is érkezett – ennyivel olcsóbb a 3DMark Advanced, de csak korlátozott ideig.

Nvidia DLSS teszttel és akcióval jelentkezik a 3DMark csapata

A 3DMark mögött álló fejlesztőcsapat a CES alkalmával már megmutatta, hogyan fest a Port Royal ray tracing benchmark DLSS támogatással felvértezett változata, igaz, akkoriban még csak technológiai demó állt rendelkezésre, magána tesztprogramon még dolgoztak a fejlesztők. Most viszont elkészült a Port Royal DLSS támogatással felvértezett kiadása, ami már el is érhető a 3DMark Advanced, illetve a 3DMark Professional tulajdonosok számára.

Galéria megnyitása

A Port Royal ray tracing benchmark alapjaira támaszkodó DLSS teszt nem csak látvány, de teljesítmény terén is próbálja demonstrálni, milyen előnyökkel jár az Nvidia DLSS technológiája, ugyanis a teszt keretén belül az első mérés kikapcsolt DLSS mellett zajlik, majd a második körben már a DLSS kap szerepet. A sok játék által használt TAA hátrányai közé tartozik, hogy esetenként homályos képet eredményez és a finom részletek is elvesznek miatta (igazából ezt mintha kicsit túl is tolták volna a demóban, azért ennyire nem szokott rossz lenni). A DLSS a siker érdekében mesterséges intelligenciát vet be, vagyis előtréningezett neurális hálózatra támaszkodik a recés, töredezett élek megkeresésére, amelyeknél a színinformációk módosításával próbálja elérni, hogy az élek finomabbak lehessenek, így a képminőség is javuljon. Fontos viszont, hogy az alap DLSS eljárás (és a Port Royal is ezt használja) alacsonyabb felbontásból indul ki, ezért lehet gyorsabb a TAA-nál (szóval igazából az 1:1 összehasonlítás nem könnyű). Aki további részleteket is szeretne megtudni a DLSS működéséről, korábbi írásunkból sok információhoz juthat.

A TAA és a DLSS közötti képminőség-különbséget az alábbi videó szemlélteti:

A DLSS technológia használatához GeForce RTX, Titan RTX, illetve Quadro RTX sorozatú videokártyára, valamint a legfrissebb Nvidia driverre is szükség van – utóbbi pont néhány órája jelent meg. Magát a DLSS támogatással ellátott Port Royal tesztet egyébként 2,99 dolláros kiegészítő formájában lehet elérni, amennyiben a 3DMark Advanced Edition licencünket 2019. január 8-a előtt vásároltuk. Aki később szerezte be a tesztcsomagot, frissítésként megkapja ezt a tesztet is.

Érdekesség, hogy ezzel egy időben egy akció is indult a Steamen: a Kínai Újév alkalmából 85%-kal olcsóbban, mindössze 4,49 dollárért, illetve 3,74 euróért lehet megvásárolni a 3DMark Advanced Edition csomagot, az akció viszont csak 2019. február 11-ig él. Az ajánlat itt érhető el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap