Novemberben érkezhetnek a Gemini Lake Refresh sorozatú Intel Atom processzorok

Az új processzorok magasabb CPU boost órajelet hoznak, valamint az iGPU boost órajele is emelkedhet.

Novemberben érkezhetnek a Gemini Lake Refresh sorozatú Intel Atom processzorok

A belépőszintű konfigurációkat kiszolgáló Gemini Lake processzorok 2017. decemberében jelentek meg, így az akkori dizájn mára már frissítésre szorul, az Intelnél pedig pontosan ezt tervezik. A Gemini Lake Refresh processzorokkal kapcsolatban már hónapok óta hallani pletykákat, ám az első hivatalosnak tűnő információk még csak most futottak be, hála a FanlessTech munkatársainak.

Galéria megnyitása

Alapvető dizájn terén velünk marad a szokásos lapka, amely maximum négy darab Glodmont Plus processzormaggal, illetve Intel UHD Graphics sorozatú integrált grafikus vezérlővel rendelkezik. A 14 nm-es csíkszélességgel készülő processzorok szokás szerint most is a Pentium és a Celeron sorozatot erősítik, célkeresztjükben pedig több szegmens is helyet foglal: ilyen modellekkel az olcsóbb asztali számítógépekben, noteszgépekben, táblákban, egybegépekben, hálózati adattárolókban, illetve sok egyéb eszközben is találkozhatunk. A Gemini Lake Refresh igazából órajelek terén hoz előrelépést az eredeti dizájnhoz képest, vagyis mind a processzormagok, mind pedig az iGPU magasabb órajeleket vethet be, mint a korábbi megoldások.

A régi és az új modellek legfontosabb paramétereit az alábbi táblázat részletezi. Az adatok nem hivatalos forrásból származnak, így a véglegestől eltérhetnek.

Galéria megnyitása

A Gemini Lake Refresh sorozat tagjai várhatóan november folyamán, a 45. és a 47. hét között mutatkozhatnak be, azaz már egészen közel van a tervezett rajt időpontja. Listaárakkal kapcsolatban egyelőre nem érkezett információ, de nagy rá az esély, hogy az új modellek a régiek árszintjét veszik át a piacon. Mivel alaplapra forrasztott megoldásokról van szó, így ezek a DIY piacon önállóan nem lesznek elérhetőek, csak bizonyos konfigurációk részeként.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap