Noctua NH-U12A: több hőcső, több ventilátor, nagyobb hőleadő felület

Az új modell az NH-U12S-hez képest több területen is fejlődést hoz, aminek alighanem örülni fognak a márka rajongói.

Noctua NH-U12A: több hőcső, több ventilátor, nagyobb hőleadő felület

A Noctua egy új processzorhűtőt készített, ami a 2005 óta piacon lévő, 600-nál is több díjat bezsebelt U12-es sorozatot erősíti. Az NH-U12A modell az U12-es család ötödik generációját erősíti, ami a korábbi U12S-hez képest több hőcsövet, nagyobb hőleadó felületet és több ventilátort vet be annak érdekében, hogy a modern processzorok igényeinek is maradéktalanul megfelelhessen.

Az NH-U12A már nem 5 hőcsövet alkalmaz, mint az említett U12S, hanem hetet, amelyek természetesen nikkelbevonattal ellátott réz talpazaton keresztül veszik át a processzor által termelt hőt. A nikkelezett hőcsövek egy mélyebb, 45 helyett 58 milliméteres mélységgel rendelkező, alumínium lamellákból álló tömbhöz csatlakoznak, ami a méretnövelésnek köszönhetően 37%-kal nagyobb hőleadó felületet kínál. Annak érdekében, hogy a mélyebb lamellatömb se akadályozza a magasabb memóriamodulok használatát, a tömb középpontját hátrébb tolták. A korábbi egyventilátoros felépítést itt már kétventilátorosra cserélték, amelynek alapját a legújabb, NF-A12x25 PWM típusú ventilátor adja.

Galéria megnyitása

Egy-egy légkeverő maximum 102,1 köbméternyi levegőmennyiség megmozgatására képes egyetlen óra leforgása alatt, maximális zajszintjük pedig nem több 22,6 dBA-nél – utóbbit is csak akkor érik el, ha maximális, 2000 RPM-es fordulatszámon üzemeltetjük őket. Az SSO2 csapágyazással ellátott ventilátorok maximális fordulatszámát a mellékelt LNA adapterrel egyébként 1700 RPM-re korlátozhatjuk, ami 84,5 m3/h légszállítást és 18,8 dBA zajszintet eredményez. A légkeverők a gyártó szerint 150 000 üzemóránál is hosszabb élettartammal rendelkeznek.

A Noctua NH-U12A ventilátorokkal együtt 125 milliméter széles, 112 milliméter mély és 158 milliméter magas, teljes tömege 1220 gramm – utóbbi értékből 760 grammot tesz ki maga a hűtőtömb. Az újdonság az Intel és az AMD összes modern processzorához használható, leszámítva az LGA-3647-es, illetve a Socket TR4-es HEDT platformokat. A rögzítésről a jól bevált SecuFirm 2 rögzítő keret gondoskodik, a hatékony hőátadást pedig az ugyancsak jól bevált Noctua NT-H1-es paszta segíti.

A kompatibilitási listát az alábbi felsorolás tartalmazza:

  • Intel: LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA2011, LGA2066
  • AMD: AM4, AM3(+), AM2(+), FM1, FM2(+)

A Noctua NH-U12A hat év jótállással kerül az üzletek polcaira, méghozzá napokon belül. Az új processzorhűtő 99,9 eurós listaáron válik elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap