Nintendo Switch ellenfelet fejleszthet a Qualcomm

A chipdizájnernek van tapasztalata a terméktervezésben is, és ezt kihasználva fordulhat a kézikonzolok felé.

Nintendo Switch ellenfelet fejleszthet a Qualcomm

A Nintendo Switch korunk egyik legnagyobb sikertörténete. Valószínűleg a fejlesztők sem gondolták, hogy az egyszerű, de praktikus kézikonzol annyira nagy népszerűségnek örvend majd, mint amit sikerült kivívnia. És meglehetősen sokan nézik irigykedve a Nintendót, és az a hír járja, hogy a Qualcomm pedig a fejébe vehette, hogy megpróbál valami hasonlóval előállni.

A Qualcomm valószínűleg nem nézi jó szemmel a Switch sikerét, mert bár ARM alapú termékről van szó, abban nem az általa fejlesztett egység dolgozik, és valószínűleg nem is igazán tudja elérni a cég, hogy Snapdragon lapka kerüljön a készülékbe. Meglepő lenne ugyanis, ha nem kereste volna még fel a Nintendót valamilyen vonzó ajánlattal, hogy hagyják hátra az Nvidia által fejlesztett Tegra egységet.

Galéria megnyitása

Ágazati források szerint a Qualcomm egy olyan konzolt szeretne megalkotni, ami méltó ellenfele lenne a Nintendo termékének. Soha korábban nem dolgozott még ilyen készüléken a Qualcomm, viszont azt hozzá kell tenni, hogy igazából referencia mobilokat már készített, szóval lényegében van tapasztalata a hardverek fejlesztésében is. És mivel a Nintendo Switch nem áll túlzottan távol egy okostelefontól, így igazából a Qualcomm tényleg kikacsinthat ebbe az irányba.

Megközelítőleg 80 millió Nintendo Switch fogyott mostanra, ami egészen döbbenetes eredmény. A szerkezet 2017-ben jelent meg, amiből az következik, hogy példának okáért a PlayStation 4-nek hosszabb időbe telt elérni ezt az értékesítési mérföldövet.

Kép egyelőre nincs arról, hogyan nézhet majd ki a Qualcomm kézikonzolja, de állítólag nagy vonalakban eléggé hasonlítani fog a Nintendo Switch-re. Hasonló képátlója lehet majd, és ugyanúgy leválasztható kontrollert fog kapni a játékok irányításához, mint a japánok készüléke. Valamivel vastagabb lesz a szerkezet, mint egy átlagos okostelefon, és a feltételezések szerint erre azért is lesz szükség, hogy a terméken belül egy nagyon hatékony hűtőrendszert tudjanak elhelyezni. Ez elengedhetetlen ott, ahol óriási terhelést kaphat akár órákon keresztül a hardver.

Galéria megnyitása

Az XDA-Developers egyik munkatársa is megszólalt az ügyben, Mishaal Rahman úgy tudja, hogy a konzolnak 6,65 hüvelykes megjelenítője lehet majd Full HD+ felbontással. Egy 6000 milliamperórás kapacitású akkumulátor is felbukkanhat itt, és elképzelhető, hogy aktív hűtés lesz majd a burkolat alatt kialakítva, ez magyarázhatja azt, hogy vastagabb a masina.

Állítólag lesz a készüléken kimenet külső megjelenítő számára, ez minden bizonnyal a C-típusú USB-t jelenti, de benne lehet a pakliban a Mini-HDMI jelenléte is. Kapni fog a készülék SD kártya helyet, és egy egyedi grafikus felületet nyújthat majd, miközben az Android 12 rendszert fogja már munkára. Támogatja majd a termék az 5G hálózati technológiát, és lesz benne Bluetooth modul is, amit kiaknázva lehetősége lesz az embereknek vezeték nélküli eszközöket használni.

A spekulációk szerint a Qualcommtól érkező Switch rivális nem lesz túl drága, 300 dollár körül megállhat, ami egyelőre nagyon hihetetlennek hangzik a fentiek tükrében. Elvileg még a korai szakaszában van a fejlesztés, de bízunk abban, hogy meg fog valósulni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap