Nincs bizonyíték arra, hogy a Riot vezetője zaklatta volna az alkalmazottat

Ezzel hónapok óta tartó vizsgálat zárult le, és közben kiderült egy érdekesség.

Nincs bizonyíték arra, hogy a Riot vezetője zaklatta volna az alkalmazottat

Sharon O'Donnell 2020 júliusában távozott a Riot Games kötelékéből, miután a vezérigazgató Nicolo Laurent kirúgta. A hölgy Laurent titkárnőjeként dolgozott évekig, azonban a kirúgása után azzal vádolta meg egykori főnökét, hogy különböző módokon zaklatta, és a munkahelyi körülményeknek nem megfelelően viselkedett.

O'Donnel egészen konkrétan azt állította, hogy Laurent próbált különböző módokon közeledni hozzá és ajánlatokat tenni neki, például olyanokat, hogy a hölgy látogassa meg őt az otthonában, amikor a felesége nincs otthon. O'Donnel azt állítja, hogy miután ő ezeket a közeledéseket és ajánlatokat visszautasította, Laurent bosszúból kirúgta őt. O'Donnel a bíróságra ment, az ügyet pedig a cégen belül a Seyfarth Shaw nevű ügyvédi iroda vizsgálta ki, majd adott le egy erről egy vizsgálati anyagot a Riot Gamesen belül létrejött különleges bizottságnak.

A jelentésben az áll, hogy semmilyen valós bizonyíték nem támasztja alá, hogy Laurent és O'Donnel között bármikor is történt volna olyan interakció, amit zaklatásként, megkülönböztetésként vagy bosszúállásként lehetne értelmezni.

"Ezeket a döntéseket mindig nagyon komolyan vesszük. Magas beosztású vezetőknél pontosan tudjuk, hogy fennáll annak az esélye, hogy a vállalaton belüli erőviszonyok miatt különböző megnyilvánulások toxikusként hathatnak, és elnyomhatnak másokat. Ezeket az ügyeket nehéz kivizsgálni, és a legtöbb ráadásul nem is fekete-fehér, hanem inkább szürke. De ez nem ilyen eset volt. Ebben az esetben egyszerűen nem találtunk semmilyen bizonyítékot, ami alapján eljárást lehetne indítani Laurent ellen" - közölte a bizottság.

"Az elejétől kezdve nyíltan együttműködtem és teljes átláthatóságot biztosítottam, valamint hozzáférést mindenhez, ami a vizsgálathoz kellett. Bizton állíthatom, hogy ha a vádak igazak lennének, akkor a bizottság javasolta volna a felfüggesztésemet és az igazgatótanács gond nélkül kirúgott volna" - nyilatkozta a vezérigazgató.

De itt még nincs vége, menet közben ugyanis kiderült, hogy a vádakat megfogalmazó hölgy, vagyis O'Donnel legalább két esetben igyekezett befolyásolni tanúkat, hogy ha arra kerül a sor, akkor az ő ügyét segítve tegyenek vallomást. Az egyik esetben ezért pénzt is ajánlott, míg a másik esetben arra is biztatta a tanút, hogy ő maga is tegyen feljelentést Laurent ellen, vagy csatlakozzon be az ő ügyébe, hogy több esélyük legyen, holott az adott tanúnak semmilyen kifogása vagy problémája nem volt Laurenttel szemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap