Nexus 7 riválissal állt elő a Gainward (is)

A Galapad még agresszívabb árazás mellett nyújt hasonló hardvert, mint a Google referencia modellje.

Nexus 7 riválissal állt elő a Gainward (is)

A Gainward úgy fest, hogy szeretné kibővíti a portfolióját, és ehhez egy igencsak ütős masinát készített az Nvidiával közösen. A 7 colos gépbe a négymagos Tegra 3 került, az árcéduláján pedig mindössze 180 euró szerepel.

A Galapad 7 dolga persze nem lesz annyira egyszerű, mint ahogy az elsőre tűnik. Ebben a rétegben ugyanis egyre több a hasonló megoldás, de ezek között ez tűnik jelenleg a legjobb vételnek. A legnagyobb fenyegetést az Acer Iconia Tab A110 jelenti rá. Az Acer és a Gainward egészen hasonló specifikációval rendelkeznek, és az áraik között is csak egy hajszál dönt a Galapad javára (az Acer 185 eurót kóstál).

Az alacsony árszabású gépet egy 1024 x 600 képpontos felbontású, IPS technológiás megjelenítővel vértezték fel. Ezen a ponton tehát elmarad a Nexustól, de a hátrányok sora ezzel véget is ért. Az egyszem kameránk jobb, 2 megapixeles fotók készítésére ad lehetőséget 1,3 helyett; a 8 GB-os tárhely mellé pedig microSD kártya slot is került, így a háttértárat szabadon bővíthetjük, ami szintén felejtős a Google megoldásánál.

A burkolat alatt rejtőző Tegra 3 négy Cortex-A9 magja, a csökkentett képességű társmag mellett, 1,3 GHz-es órajelre lesz képes. A Jelly Beannek (Android 4.1) összesen 1 GB memóriával kell beérnie, amely valószínűleg nem lesz korlátozó tényező. A Tegra Zone-ból letöltött játékok alatt meg a GeForce ULP-re helyeződik a hangsúly, de a gondos optimalizálásnak köszönhetően, ezt a feladatot is zökkenőmentesen veszi az olcsó tábla. Ráadásul van micro-HDMI port is, ezzel pedig akár egy HDTV-n is élvezhetjük a különböző tartalmakat.

Az USB 2.0 aljzattal rendelkező Galapad 7-ből nem hiányzik a GPS sem, és van Wi-Fi, valamint Bluetooth 3.0 modul is. Mindezt egy 3500 mAh-s kapacitású lítium-polimer akkumulátorra bízták, így az üzemideje legfeljebb 7-8 óra körül alakulhat. A Gainward Galapad 7 330 grammos súlyához 196 x 122 x 9,9 milliméteres térfogat társul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward