Neverwinter: Shadowmantle kiegészítő

Új kaszttal gyarapodik a Cryptic ingyenesen játszható MMO-ja, de a régiek is kapnak új paragon képességfákat.

Neverwinter: Shadowmantle kiegészítő

Új kaszttal gyarapodik a Cryptic ingyenesen játszható MMO-ja, de a régiek is kapnak új paragon képességfákat. A Hunter Ranger hasonlóan a játék többi kasztjához, ingyenesen elérhető lesz. Ez a karakter egy hibridnek készült, vannak közelharcos és íjászkodós dolgai is, alapvetően sokkal mobilabb, mint a többi karakter típus. A fejlesztők inkább a gyakorlottabb játékosoknak ajánlják őt, mert nagyon sok inputot igényel a játékos részéről.

Andy Velasquez a Polygonnak adott interjújában elmondta, hogy rengetegen kérték ezt a karakterosztályt, jóval többen, mint bármelyik másikat. Éppen ezért tartott annyi ideig, hogy megcsinálják, mert meg akartak felelni az igen magas elvárásoknak. Már a játék indítása előtt volt egy működő verziójuk belőle, de a játékélmény még nem volt vele tökéletes. Márpedig a Neverwinter egy akció-orientált játék, így különösen fontos volt, hogy ott legyen a polír a kellő helyeken.

A Hunter Ranger egy kicsit olyan, mint a Trickster Rogue, csak több ranged képességgel. A Tab lenyomásával válthatunk az íj és a két egykezes fegyverünk közt. Ennél fogva két szettre való At-Will és Encounter képességet tárazhatunk be, amik váltják egymást, amikor fegyvert cserélünk. Ráadásul ezek nem azonos lecsengési időn ketyegnek majd. Annak érdekében, hogy effektíven használjátok a Vadász Kószát, állandóan váltogatnotok kell majd a fegyvereiteket.

Közelharcos képességeitek közt például lesz olyan, amivel távolabbra tudtok majd kerülni az aktuálisan darált ellenféltől, ami lehetőséget ad arra, hogy gyorsan átváltsatok íjra és megsorozzátok azzal is. A karakternek a mobilitás a lelke, ennek ellenére a Shiften lévő dash képesség neki sokkal kisebb távot fed le, mint a többieké, cserébe viszont kevesebb állóképességbe kerül elsütni.

A Shadowmantle egyetlen kasztot hoz csak ugyan be, de legalább a többiek is gyarapodnak egy plusz 'Paragon Path'-szal, ami jó dolog, mert eddig csak egyetlen "opció" volt elérhető a játék indulása óta. Mostantól tehát igazi döntés elé állít majd mindenkit a játék 30-as szintnél, mikor ráléptek a hősök útjára és specializálhatjátok karitokat. A Control Wizard például a Master of Flame utat kapja, ami főként a területre ható varázslatokra fókuszál. A Devoted Cleric az Anointed Championt választhatja, ami új party buffokat hoz be. A Great Weapon Fighter és a Guardian Fighter érdekes módon egymásét kapják meg plusznak, vagyis a Swordmaster és az Iron Vanguard elérhető lesz mindkettőjüknek. Utóbbit kezdettől fogva így tervezték a fejlesztők, csak nem akarták a két harcos kasztot előbb megáldani a választás lehetőségével, mint mindenki mást.

Nem csak a Paragon utak kaptak viszont törődést, dolgoztak az interfészen is, a tárgyak elbájolása sokkal átgondoltabb lesz, az aktív helyekre berakott petek/társkarakterek pedig különböző bónuszokat adnak majd a hősötöknek, akkor is, ha épp nincsenek az oldalatokon (elővéve). Lesz egy új felszerelés slot is, amibe ereklyéket (Artifact) pakolhattok be. Ez feltűnik a gyorsmenün is, mivel ezek a tárgyak erős statisztika növelők és extra képességet is adnak. Volt például egy olyan, ami isteni fénynyalábot bocsát ki, míg mások elteleportálják használójukat egy másik zónába, vagy épp árust idéznek (vannak tehát harcban és azon kívül hasznos darabok is).

A Shadowmantle ezen kívül behoz egy magas szintű bejárható területet is, ami elvarrja a Fury of the Feywild által hagyott szálakat. Lesznek tehát új küldik, sztori, instance-olt tartalmak és kazamata is. A megjelenés még az idei évben esedékes, a Cryptic igyekszik tartani a 3-4 havonként való frissítést. Velasquez szerint nem fognak ezzel lelassulni, már elkezdték lefektetni az alapjait egy még újabb kasztnak is. Tény, hogy e téren van is mit behozniuk, mert igen kevés karakterosztály van, még az új vadásszal együtt is. Nem hivatalos megerősítés, de Velasquez mondta, hogy sokan régóta emlegetik a druidát is, mint nagyon várt kasztot... Esélyes tehát, hogy az egyensúly őrzői lesznek a következők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward