Netbookká alakul a Palm Foleo-ja?

WebOS készülékként indíthatja újra a Palm a korábban lenullázott Foleo gépét a Global Equities Research befektetői értesülései szerint. Mi több, Trip Chowdhry elemző azt is tudni véli, hogy a dizájn a külsőségek terén alapvetően hű marad az eredetihez, viszont webOS-ra épül, és teljesen önálló gépként fog működni.

Netbookká alakul a Palm Foleo-ja?

WebOS készülékként indíthatja újra a Palm a korábban lenullázott Foleo gépét a Global Equities Research befektetői értesülései szerint. Mi több, Trip Chowdhry elemző azt is tudni véli, hogy a dizájn a külsőségek terén alapvetően hű marad az eredetihez.

Processzorból ARM-ot használnának majd hozzá, 3G-t a Qualcomm Gobi lapkakészlet szolgáltatna, üzemidő terén pedig mintegy 8-10 órára lehetne számítani tőle, ami valóban kimondottan jó egy szinte bárhol netképes géptől. Várhatóan $399 körüli ára lenne majd önmagában, amit aztán persze a szolgáltatók különböző kedvezményei bőven csökkenthetnek.

Arról persze még nem esett szó, hogy hol és mikor jelenhetne meg, és maga a Palm sem kommentálta az értesüléseket, bár nem is tagadta azokat. Tény azonban, hogy egyre több cég állt már rá, vagy dolgozik épp Android- és ARM-processzor-alapú netbookokon, és a Foleo egy ilyen reinkarnációja elég jól illeszkedne is ebbe a vonulatba (persze még a saját rendszerüket is felhasználhatják).

Eredetileg (2007-ben) a Foleo-t csak afféle segédeszköznek szánták PalmOS-es és Windows Mobile-os okostelefonokhoz; a lényeg csak a nagyobb képernyő és a billentyűzet volt, de ekkor még a mobil is alaposan kivette a részét a munkából - legalábbis a prototípusoknál, mivel piacra végül sosem került a termék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward