Shop menü

NEMZETKÖZI ESEMÉNYEN MUTATTA BE ÚJ „FLAGSHIP KILLER” MOBILJÁT A REALME

A Realme GT 6 Európában is megvásárolható lesz, és sokan érdeklődhetnek majd utána, mivel remek ajánlatnak ígérkezik.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nemzetközi eseményen mutatta be új „flagship killer” mobilját a Realme

Egyre kevesebben próbálnak már valóban jó ár-érték aránnyal rendelkező okostelefonokat piacra dobni, de a Realme kitart ezen a fronton, és mindent megtesz azért, hogy kiszolgálja azokat, akik nem akarnak 500-600 ezer forintot költeni, mikor több évre választanak maguknak társat. A Realme GT széria új tagja globálisan elérhető lesz, és elfogadhatóbb áron érkezik – de azért már ez sem a régi.

A GT 6 egy Hyper Display fantázianevű megjelenítővel jön, ami egy 6,78 hüvelykes, 2780 x 1264 képpontos felbontású panelt takar, új generációs LTPO AMOLED technológiára építve. A képernyő 120 Hz-es üzemet tesz lehetővé, és állítólag akár 6000 nites csúcsfényt is képes lesz elérni. A Realme külön kiemelte, hogy ez a világ legfényesebb kijelzőjének otthont adó mobiltelefonja – a teljes felületén 1600 nitet tud. A panelt Gorilla Glass Victus 2 üveg oltalmazza a fizikai behatásokkal szemben.

Galéria megnyitása

A Realme UI 5.0 grafikus felhasználói felülettel kerül bevetésre a készülék, ami az Android 14 operációs rendszert rejti. Jó hír, hogy a vásárélók itt ígéretet kaptak arra, hogy legalább 4 éven keresztül gondoskodik az Android frissítésekről is a cég, ami azt jelenti, hogy még az Android 18 frissítésért is sorba állhat majd 2028-ban.

Galéria megnyitása

Több ponton felvonultat már olyan funkciókat a Realme UI, amik a márka elmondása alapján MI-t alkalmaznak. Ilyen például az AI Smart Loop, ami fájlok, képek kezelését fogja megkönnyíteni egy intelligens oldalsávi eszközzel, melyre pillanatok alatt lehet majd tartalmakat egy egyszerű gesztussal ráhúzni, és magától felkínálja azokat az appokat, amik kontextus alapján célul szolgálhatnak. De a fotózás terén is akad több MI-vel megtámogatott funkció.

Galéria megnyitása

A kameránál olyan újításokra lehet számítani, mint az AI Night Vision, ez az esti videózást fogja segíteni, vagy az AI Smart Removal, ami a retusálást emeli egy új szintre azzal, hogy bárki számára könnyen használható eszközt nyújt a nemkívánatos képi részletek eltávolításához. Az önarcképek készítésre alkalmas kamera 32 MPixeles a Realme GT 6 fedélzetén, miközben akár 4K Ultra HD videókat is lehet vele rögzíteni.

Galéria megnyitása

50 megapixeles az elsődleges képalkotó, egy egészen nagy, 1/1,4 colos szenzort használ, a Sony LYT-808 található itt bevetésen egy optikai stabilizátoros, F/1.7 rekesznyílású lencserendszerrel karöltve. Az egyik társkamera ugyancsak 50 MPixeles szenzort használ, de már kisebb méretben, és 47 mm-es a gyújtótávolsága (ekv.), ami azt jelenti, hogy kétszeres zoomot biztosít a főkamerához viszonyítva. A harmadik kamera már csak 8 megapixeles és ultraszéles látószögű optikát kapott. A főkamera 4K60 videózásra képes, miközben 1080p mellett 240 FPS-t is támogat.

Galéria megnyitása

A Qualcomm szállítja a Realme GT 6-ot kiszolgáló rendszerchipet, a Snapdragon 8s Gen 3 lapka dolgozik itt. Ez nem a teljes értékű csúcsmodellje a chiptervezőnek, de nem fog csalódást okozni a teljesítményével, nagyjából a tavalyi zászlóshajó szintjére tehető az ereje alapján. A Realme elmondása alapján a legújabb játékokat is magabiztosan fogja kezelni a lapka, a tartós terhelést is bírja majd a jó hűtés révén.

Galéria megnyitása

A rendszer számára 12 vagy 16 GB memóriát nyújt az okostelefon konfigurációtól függően. A tárhely pedig 256 vagy 512 GB lehet a felhasználó választásának megfelelően, tehát semmilyen szempontból sem nevezhető szűkmarkúnak a gyártó.

Galéria megnyitása

A Reealme GT 6 5G mobil hálózati modemmel lépett a színre, miközben a 4G LTE támogatásról is gondoskodik a VoLTE-vel együtt. Biztosítja az újdonság a Bluetooth 5.4 modult egyebek mellett LHDC technológiával, van továbbá Wi-Fi 6 is a tarsolyában, és az A-GPS is adott többfrekvenciás támogatással. Van NFC chip is, méghozzá 360 fokos antennával, és az infra port sem hiányzik az eszköztárából. Két SIM-et kezelhet az eszköz DSDS módban, nano SIM-ek befogadására képes.

Galéria megnyitása

Zöld és ezüst színekben kerül a boltokba a 8,6 milliméter vastag, 199 gramm tömegű mobiltelefon. IP65 minősítéssel rendelkezik a Realme GT 6, így a nedves baleseteket jobb eséllyel lesz képes túlélni. USB-C csatlakozóval rendelkezik a szerkezet, 3,5 mm-es Jack számára már nem jutott hely. 24 bites, 192 kHz-es hanganyagot is tud kezelni a termék, és sztereóban szólalhat majd meg a beépített hangszóró. Az ujjlenyomat-olvasó az AMOLED panel alá került, optikai szenzort használ.

Galéria megnyitása

Jó üzemidővel szolgál majd a Realme GT 6, annak köszönhetően, hogy egy 5500 milliamperórás kapacitású akkumulátor került bele. Ráadásul az elmondottak alapján akár 1600 ciklust követően is 80% feletti kapacitást tud biztosítani. A töltése pedig akár 120 wattal történhet, ezáltal nagyon rövid idő alatt képes újra menetkész állapotba kerülni lemerült helyzetből. 50%-ra 10 perc alatt tölt, a 100%-hoz pedig 28 perc szükséges.

Galéria megnyitása

A Realme GT 6 induló akcióban 550 eurótól megvásárolható, egyébként pedig 600 euróban lett meghatározva az alapára a 8/256 GB-os konfiguráció esetén. A 12/256 GB-os kivitel már 700 eurót fog kóstálni kedvezmény nélkül, a 16/512 GB-tal szerelt változat pedig 800 euróba kerül majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére