Nem várható Xbox 360 emuláció PC-re

Phil Spencer szerint sem az Xbox One-ra írt játékok natív futtatása, sem az Xbox 360 emuláció nem várható PC-n.

Nem várható Xbox 360 emuláció PC-re

Néhány hónappal ezelőtt elindult egy pletyka, mely szerint a Microsoft már teszteli, hogy nem portolt, eredeti Xbox One-os játékokat hogyan tudná futtatni PC-n. Ezzel párhuzamosan pedig előkerült az is, hogy ha ez a dolog működik, akkor nem lesz akadálya annak sem, hogy az Xbox One-on emulált Xbox 360-as játékok is működjenek majd PC-n.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője azonban egyelőre lelőtte ezeket az álmokat, és azt is elmondta, hogy honnan indulhattak el ezek a pletykák. Mint kifejtette, a MIcrosoftnak van egy saját installer technológia, az MSI. Ezt tovább fejlesztették, és az MSI XVC segítségével már könnyen tudtak Win32-es játékokat becsomagolni ebbe az installerbe anélkül, hogy az UWP-s marhaságokat bele kellett volna venni a dologba.

Na, most Spencer elmondta, hogy az MSI XVC névben az X ténylegesen az Xboxból ered, egyszerűen azért, mert annak a fejlesztésével jóval előrébb jártak, mint a sima MSI-vel, így ezt ültették át PC-re. Szerinte az emberek emiatt hihették azt, hogy hamarosan Xbox One-os játékokat lehet majd telepíteni és natívan futtatni Windowson.

Ezzel párhuzamosan elmondta, hogy az Xbox 360-as játékokra se nagyon számítsunk PC-n. "Nagyon jó lenne, ha a PowerPC-re készült Xbox 360-as játékokat lehetne futtatni PC-n, de ezt már egy olyan fix hardveren is nagyon nehéz volt megoldani, mint az Xbox One. Ha beleveszem a PC-k változatosságát, akkor esélytelennek látom a dolgot. Valószínűleg előbb fogjuk inkább streamelni az Xbox 360-as játékokat, mint natívan futtatni, de azért soha nem mondom azt, hogy soha" - fejezte be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap