Nem tud 4K-ben 60 FPS-sel videózni a Pixel 4

Nem tud 4K-ben 60 FPS-sel videózni a Pixel 4

A Pixel 4 okostelefon sokak számára kiábrándító lett, amire most még az is rá tesz egy lapáttal, hogy a Google szándékosan kihagyta belőle a 60 FPS-es opciót Ultra HD minőség mellett. A legtöbb mai csúcsmodell már képes 4K-ban másodpercenként 60 képkockás támogatást nyújtani, a Pixel 4 esetében azonban erről le kell mondani.

A 60 FPS-es lehetőség nagyon fontos gyorsan mozgó témák megörökítésekor, és sokan szeretik ezt az opciót használni, mert gazdagabb képi élményt tud biztosítani a folyamatosságával. De nem a Pixel 4-nél. Az új generációs referencia mobiloknak a kelléktárából ugyanis kihagyta a Google a 4K felbontás esetén ezt a beállítást. És nem azért, mert megfeledkezett róla, hanem előre megfontoltan döntött így. A Google részletes magyarázattal is előállt ebben az esetben.

„A Pixel 4 a hátsó kameránál 4K videózáskor 30 FPS-t támogat. Mi úgy találtuk, hogy a legtöbb felhasználó az 1080p-t részesíti előnyben, és éppen ezért arra koncentráltuk az energiánkat, hogy ezt a módot fejlesszük a lehető legjobb minőségűre ahelyett, hogy engedélyezzük 4K-ben a 60 FPS módot, és azt optimalizáljuk, hiszen az egyébként percenként fél gigabájtnyi helyet elfoglaló videókat eredményez.” – magyarázta el a dolgot a Twitteren a Google.

Galéria megnyitása

Azt meg kell hagyni egyébként, hogy a Pixel 4 nem bővelkedik a tárhelyben (64 GB az alapmodell), szóval ebben a szempontból még érhető is, hogy a Google nem szeretett volna olyan eszközt adni a jövendőbeli tulajdonosok kezébe, amivel pillanatok alatt megtölthető az egész háttértár – és ugyebár bővíthetőség sincs itt. Persze annak sem igazán örülnek az érdeklődők, hogy a 800 dolláros ár mellett csak ennyi hellyel gazdálkodhatnak.

A Pixel 4 videós oldala nemcsak a 4K60 opció kapcsán foghíjas egyébként. Sokan azt is hiányolják, hogy szuperlassított felvételeket lehessen vele megörökíteni, hiszen erre sem képes. Legfeljebb 120 FPS-es felvételi módot kínál az okostelefon, ezt pedig 1080p minőség mellett biztosítja. Más gyártók már gond nélkül nyújtanak 960 FPS-es felvételi opciót is, a Huawei pedig a Mate 30 Prónál már 7680 FPS-t támogat (720p), amivel lenyűgözően örökíthetőek meg látványos pillanatok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap