Nem teljesít jól a Shenmue 3

Nem teljesít jól a Shenmue 3

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Shenmue 3 nem teljesít valami fényesen a pénztáraknál, így Yu Suzuki álma, hogy készítsen egy negyedik és ötödik részt, valószínűleg egy jó ideig nem válik majd valóra.

Közel húsz évvel az előző rész 2001-es megjelenését követően a Shenmue 3 mindössze 18 ezer példányban kelt el Japánban egy hét alatt. Eközben a Nintendo Switch-re megjelent Pokémon Sword and Shield 382 ezer példányban ment el. Persze, a Shenmue 3-nak soha nem volt esélye megszorongatni egy Pokémon-játékot, de a 18 ezres eladás eléggé kiábrándító a játék hazájában, ahol mindig is rendkívül népszerű volt.

A Shenmue 3 ráadásul egy másik szigetországban, az Európa legnagyobb játékpiacának számító Egyesült Királyságban sem teljesített fényesen a nyitó hétvégén: nem került be a top 10-be, mindössze a 17. helyen kezdett, példányszámokat tekintve pedig feleannyi kelt el belőle, mint a tavaly megjelent Shemue I & II Remasterből. Igaz, az a PC és PS4 mellett megjelent Xbox One-ra is, de nem valószínű, hogy innen ered a nagy különbség.

Fontos megjegyezni, hogy a Shenmue 3-at több mint 70 ezren támogatták Kickstarteren, akik mind megkapták a játékot, így tehát kiesnek a nyitó hét számaiból. Úgy tűnik viszont, hogy a keményvonalas rajongókon kívül nem nagyon mutatkozik érdeklődés a Shenmue 3-ra. 

A játék egyébként eléggé vegyes kritikai fogadtatásra talált, és talán az sem tett jót, hogy PC-n csak az Epic Store-ban vásárolható meg, ami amiatt több támogató is elégedetlenségét fejezte ki, hiszen annak idején exkluzivitásról szó sem volt. Lehet, hogy egy későbbi megjelenés a Steamen még megmentheti a játékot?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap