Nem teljesen Samsung a Samsung Galaxy A10s

Csak közvetve derült ki, hogy valójában egy ODM által készített mobilról van szó.

Nem teljesen Samsung a Samsung Galaxy A10s

A Samsung kapcsán tavaly derült ki, hogy olyan okostelefonokat is forgalmazni fog, amik nem a sajátok, hanem azoknak a tervezése, készítése ki van szerezve egy külsős céghez. Tavaly novemberben érkezett az első olyan eszköz, ami egy ODM-től (Original Design Manufacturer) származott, de az csak Kínának szólt, a Galaxy A10s viszont már nem ilyen.

A dél-koreai alakulat a költségei és a terheltsége csökkentése érdekében döntött úgy, hogy más vállalatokat is beszervez a Galaxy mobilok készítésébe. Mint azt már tudjuk, a Galaxy A6s volt az első olyan termék 2018 novemberében, ami egy ODM-nél, a Wintech-nél született meg. Most pedig a napokban reflektorfénybe állított Galaxy A10s esetében derült ki, hogy ez is egy ilyen szerkezet. Ez tehát a második olyan mobil, ami tudomásunk szerint nem teljesen egészében a Samsung nevéhez köthető. Az újdonság esetében nem a Wintech volt a szerencsés partnere a Samsungnak, hanem a Jiaxing Yongrui Electron Technology.

Galéria megnyitása

Ezt az információt a Samsung egyébként nem hozta nyilvánosságra, hanem közvetve derült ki. A napokban felbukkant dokumentumok világítottak erre rá, amiket az érintett vállalat a Szövetségi Távközlési Bizottságnak biztosított. A Galaxy A10s nevéhez fűződő FCC-s dokumentumokból egyértelműen kiolvasható, hogy a Jiaxing Yongrui Electron Technology készíti az eszközt, nem a Samsung.

Galéria megnyitása

A Galaxy A10s esete azért különösen érdekes ilyen tekintetben, mert ez már nem egy szimpla kínai piacra szánt termék, hanem egy olyan okostelefon, ami világszerte megvásárolható lesz. Információink szerint korábban ilyen készüléket még nem bízott ODM-re a Samsung, ez az első eset. És eddig eleve arról lehetett hallani, hogy csak olyan készülékeknek a készítését fogja a vállalat kiszervezni, amik a kínai vagy az indiai terjeszkedést segítik, és célzottan azokban a régiókban lesznek csak elérhetőek.

Reményeink szerint a Galaxy A10s esetében semmilyen minőségi problémával nem jár majd egyébként az, hogy nem a Samsungnál készült. De egyébként ez magyarázat lehet például arra, hogy miért nem kapott akár Super AMOLED technológiás kijelzőt a vérfrissítést követően. Kíváncsian várjuk, hogy a Samsung viszonya hogyan alakul az ODM-ekkel, ha a Galaxy A10s sikeres lesz, és pozitív fogadtatásban részesül, akkor alighanem később még több mobiljának a készítését bízhatja másra a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap