Nem szerepjáték a From Software új címe

A Sekiro: Shadows Die Twice nem viszi tovább a Dark Souls által fémjelzett vonalat.

Nem szerepjáték a From Software új címe

Ez E3 egyik nagy meglepetése volt, hogy az Xbox konferencián a From Software lerántotta a leplet új játékáról, melynek neve Sekiro: Shadows Die Twice. A bemutatkozó előzetesből sok minden nem derült ki, habár az látszott, hogy egy gyorsabb menetű, látványosabb anyagról van szó.

Azóta azonban kiderült néhány dolog, leginkább az, hogy az érzéseink beigazolódtak: a készítők megerősítették, hogy a Sekiro nem egy akció-szerepjáték, mint a Dark Souls, hanem egy akció-kaland. Ennek megfelelően nincs karakterkészítős, sem osztályok, sem sem pedig fejleszthető statok. De más módokon is szakítanak az előddel: nem lesz benne multiplayer, a halálunk után pedig nem kell visszaszereznünk a lelkünket, sem pedig a tűzrakásoknál mentenünk.

A játék az 1500-as évek Japánjában veszi kezdetét, ahol egy névtelen szamurájt alakítunk, a feladatunk pedig megvédeni egy misztikus felmenőkkel rendelkező nagyurat. Ez nem sikerül: az ellenfél elrabolja őt, a főszereplőnk karját pedig levágják. A Sekiro egyébként nagyjából "egykarú farkast jelent". Szerencsére nem kell sokáig második kar nélkül lennük, kapunk ugyanis egy mindenféle trükkre képes művégtagot. Míg a jobb kezünkben mindig egy katana lesz, addig a mesterséges bal karunk viszonylag szabadon alakítható különböző kütyükkel, amiket menet közben szerezhetünk meg. Ezek között lehetnek egyszerű dolgok is: például csatlakoztathatunk rá egy baltát, amivel könnyen feltörhetjük az ellenfél páncélját. De szuper kombinációkat is kialakíthatunk: felrakhatunk rá egy tűzgyújtó szerkezetet, amivel lángra lobbanthatjuk a katanánkat is, így az tűzsebzést is fog okozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward