Nem sok fogy majd a Pixel 5-ből

Nem sok fogy majd a Pixel 5-ből

A Google bemutatta a Pixel 5 okostelefont, ami az idei évben már csak magányosan érkezett, nincs belőle Plus variáns. Illetve, ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor jött vele a Pixel 4a 5G modell is, de ez elvileg a Pixel 4a referencia mobilnak a jobb képességű testvére, ami már az új generációs hálózati támogatásnak sincs híján.

Az idei évben először érkezett olyan Pixel okostelefon, ami egyáltalán nem a különleges extrákról és a felsőkategóriás hardverről, hanem a spórolásról szól. És az elemzők ennek fényében egyöntetűen úgy vélik, hogy ez nem fogja elnyerni a vásárlók tetszését, gyenge eladási számokra készülhet a Google. Egyesek szerint legfeljebb 1 millió Pixel találhat gazdára az év hátralévő szakaszában. A Nikkei Asia pedig arról számolt be, hogy 2020-ban 800 ezer Pixel 5-nél több aligha fogy majd.

Galéria megnyitása

Nem tudni, hogy a Google miért határozott úgy, hogy az egyedi lehetőségeket is kínáló Pixel szériát lényegesen leegyszerűsíti, hogy valamivel alacsonyabb áron tudja eladni. Arról sajnos szó nincs, hogy jó ár-érték arányú lenne a termék, hiszen még a Pixel 4a 5G modell is 500 dollárba kerül, a Pixel 5 pedig a felső-középkategóriás hardvert 700 dolláros összegért cserébe kínálja.

A Pixel 5 hiányosságait hosszasan lehetne sorolni csak a Pixel 4-hez viszonyítva is, és ez egyszerűen felfoghatatlan. Egyes vélekedések szerint érdemesebb az előző generációt vásárolni az új helyett, még ha egy évvel rövidebb is lesz a támogatása. A Pixel 4-hez képes az új modellnek a teljesítménye alacsonyabb, nem a képernyőjében van az ujjlenyomat-olvasója, elveszítette a Soli Radart, így a Motion Sense, valamint a biztonságos arcfelismerés is kikerült belőle, és még a Google által fejlesztett Pixel Neural Core is eltűnt a fedélzetről. És kamerarendszere sem éppen dicsőséges.

Galéria megnyitása

A Pixel széria tavaly elképesztően sokat erősödött, megdöntött minden korábbi rekordot a referencia modellek frontján, és az érdeklődés szinten tartása érdekében az is elég lett volna, ha a vállalat idén ugyanabból a kottából játszik. De a Google inkább visszafordult az úton, és nemhogy tovább fejlődött, sokkal lentebb adta. A vállalat nem beszélt arról, hogy mi áll a döntés hátterében.

2019-ben még 7,2 millió okostelefont tudott eladni a vállalat, és a legfrissebb előrejelzések arról szólnak, hogy 2020-ban ez a szám nagyjából 3 millió körül tetőzhet. Ennél még 2018-ban lényegesen több masinája fogyott a cégnek, akkor 4,7 milliós darabszámot produkált. Az idei évben a COVID-19 is közbeszólt, de kijelenthetjük, hogy főleg a gyenge felhozatalt okolható itt. A mostaniak tükrében elképzelhető, hogy belátható időn belül leépíti a mobilgyártását a Google.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap