Nem mindenki elégedett a Metro Redux-szal

A Steam felhasználóinak egy része szerint a Last Light nem hoz elég újdonságot, és amúgy is, ingyen kellene adni a Reduxot a régi tulajdonosainak.

Nem mindenki elégedett a Metro Redux-szal

Habár még meg sem jelent a Metro 2033 és a Metro Last Light felújított, Redux-verziója, már most egy rakás negatív reakciót kapott a fejlesztő 4A Games. A Metro Redux elkészül Xbox One-ra és PS4-re is, ahol kellő újdonságtartalommal bír a konzolos tábornak, itt gond nincs. A Steamen viszont gyarapodnak a negatív hozzászólások, melyekben a 4A Games üzletpolitikáját vitatják a potenciális vásárlók.

Hozzá kell tenni, hogy habár új tartalom viszonylag kevés van az újrakiadásban, a Metro 2033-at teljesen átültették a stúdió legújabb motorjára, és egy egészen új szintre húzták a grafikát, ezzel párhuzamosan pedig a játék új kezelőfelületet kapott, és átettek bele lehetőséget a Last Lightból, ami így teljesen új, friss élményt nyújt az eredetihez képest. A Last Light esetében azonban már kevés a kézzelfogható változás a PC-s játékosok számára, egyedül az új Survival mód lehet érdekes, de mivel ez is megkapta a legújabb motort, így a változásokat lehetetlen lett volna patch-csel betenni a régi Last Light-ba.

A 4A Games a sima kiadások tulajdonosainak 50%-os akciót ajánl fel a Redux-verzió megvásárlására, de a felhasználók egy jelentős része úgy érzi, ez kevés, és tulajdonképpen inkább ingyen kellene adniuk. A stúdió ugyan kiemelte, hogy a Last Light tartalmazza az összes megjelent DLC-t, ami persze sovány vigasz azok számára, akik már amúgy is megvették azokat. "Megfontoltunk alternatív megoldásokat, például azt is, hogy akiknek már megvannak a DLC-k, azok 75% kedvezményt kapnak. De ez sok problémát felvetett, így végül úgy éreztük, hogy a sima 50%-os kedvezmény jó lesz mindenkinek" - szól a stúdió nyilatkozata, melyben arra kérik a potenciális vásárlókat, hogy szavazzanak a pénztárcájukkal.

A 4A Games kiemeli, hogy a teljes csapat (mintegy 80 ember) egy éven át dolgozott a Redux-verziókon, ezért úgy érzik, hogy az 50%-os árengedmény valójában egy fair dolog. A Metro 2033 Redux és a Metro Last Light Redux külön-külön 19,99 euróba kerül, míg együtt 39,98 euróért lehet megvenni a csomagot.

Ha esetleg lemaradtatok volna róla, itt egy remek összehasonlító videó az alap és a Redux változatról:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward