Nem lett meg a kívánt chipmennyiség a Mate 40 számára

A TSMC képtelen volt teljesíteni a Kirin 9000 gyártása során a megfelelő mennyiséget.

Nem lett meg a kívánt chipmennyiség a Mate 40 számára

A Huawei a Mate 40 szériát talán nem fogja elindítani az idei évben Európában, hanem jövőre tolja, és nagyon úgy fest, hogy ez részben annak lesz betudható, hogy nem sikerült elegendő rendszerchipet legyártani. Most kiszivárgott információk szerint a TSMC képtelen volt teljesíteni a Kirin 9000 gyártása során a megfelelő mennyiséget.

Korábban olyan híreket lehetett hallani a Huawei háza tájáról, hogy nagyon nem mindegy, mennyi csúcskategóriás rendszerchipet sikerül legyártania a TSMC-nek addig, míg teljesítheti a Huawei rendeléseit. Az amerikai tiltás értelmében szeptember 15-től már nem szállíthat semmilyen komponenst a chipgyártó a kínaiak számára. Elvileg 15 millió Kirin 9000 lapkát kellett volna ahhoz legyártani a szűk határidővel, hogy a Mate 40 széria gyártásba kerülhessen, és mindenhova eljusson, de a legfrissebb infók alapján ez nem sikerült.

15 millió helyett ágazati jelentések alapján csak 8,8 millió újgenerációs rendszerchipet sikerült a TSMC-nek előállítani szeptember első feléig. Ez több mint 40 százalékkal elmarad attól a céltól, amit a Huawei kitűzött, szóval meglehetősen nagy a differencia a cél és a végső eredmény között. A névtelenségbe burkolózó forrás rendkívül részletesen ismertette a rendszerchip helyzetét. Kiderült, hogy nagyjából 22 ezer szilícium ostya született 5 nanométeren az új generációs egységgel, és egyetlen ilyen ostyáról kb. 400 darab működő Kirin 9000 jöhet le.

Galéria megnyitása

Azt nagyon nehéz megmondani, hogy mihez fog kezdeni most a Huawei. A cég pontosan kiszámolhatta, hogy mennyi készülékre lehet majd igény a különböző piacokon, és jó eséllyel azért lehetett korábban a 15 milliós darabszámról hallani a Kirin 9000 esetében, mert ilyen mennyiség lehet az, amivel globálisan elrajtolhat minden fennakadás és probléma nélkül a Mate 40 széria.

A Huawei nehéz döntés előtt állhat több szempontból is. Jó eséllyel nemcsak a Mate 40 sorozatban kellett volna a cégnek a Kirin 9000 rendszerchip, hanem felhasználta volna ezt a következő generációs hajtogatható okostelefonjánál is. Hiszen a pletykák szerint a Mate X család utódján is dolgoznak a fejlesztők. És amennyiben ilyen drágább konstrukció számára is tartalékol chipet a cég, akkor nagyon megfontoltan kell a készületeket beosztania. Az is elképzelhető, hogy a Mate 40 sorozatban már csak a Mate 40 Pro lesz kiemelt fontosságú, az olcsóbb változat nem fog komolyabb figyelmet kapni.

Nincs egyszerű helyzetben a Huawei napjainkban, és érdeklődve várjuk, hogy mi lesz ennek az ügynek a vége. Az biztos, hogy a cég egyelőre be sem jelentette a Kirin 9000 lapkát (talán nem is ez lesz a neve), pedig ilyenkor már ezen túl volt az elmúlt években. És azt egyelőre nem lehet látni, hogy milyen módon fogja megoldani a helyzetét a Huawei az alkatrészellátás szempontjából.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap