Nem lesz online pass a Sony játékokban, példát akar mutatni a cég

A külsős kiadók használhatnak korlátozásokat, de a Sony a saját játékaiban semmi ilyet nem fog bevetni.

Nem lesz online pass a Sony játékokban, példát akar mutatni a cég

A Sony konferenciáján Jack Tretton hatalmas ovációt kapott, mikor elmondta, a Sony nem fog használni sem DRM-et, sem más jellegű megszorítást a használt játékokra. Érdemes azonban megjegyezni, hogy némileg direkt félreérthetően fogalmazott. Azóta ugyanis tisztázódott, hogy ez kifejezetten a Sony által kiadott játékokra vonatkozik, a külsős kiadóknak továbbra is lehetőségük van arra, hogy valamilyen "puha" korlátozást használjanak, ha akarnak - például online pass-t.

A Sony azonban az online pass-rendszert is teljesen dobja saját játékaiból, és azt reméli, hogy a kiadók majd követik a példáját. "Gyakorlatilag a lényeg, hogy a PS4 esetében minden úgy marad, ahogy a PS3-nál volt." - zárta rövidre a kérdést Jim Ryan, az SCE Europe főnöke.

De a Sony miért ilyen "elnéző" a használt játékokkal kapcsolatban? Nos, Ryan szerint nagyon sok országban, így például a hatalmas piacnak számító Egyesült Királyságban is nagyon sérülékeny a játékos ökoszisztéma. A különböző kereskedők számára nem könnyű az élet, a Sony pedig azért hozta meg ezt a döntést, hogy ezek a kereskedelmi partnerei lehetőleg túléljék a következő időszakot, utána pedig növekedésnek induljanak.

Érdemes hozzátenni azt is, hogy a PlayStation hagyományosan mindig is erős volt Európában, és pont ezek azok a piacok, ahol ezek a kereskedelmi partnerek potenciálisan bajban lehetnek. A Sony döntése tehát sok szempontból logikus.

Továbbá a használt játékok és az online ellenőrzés bevezetése ellen további indokokat hozott Ryan egy másik interjúban, ahol az olyan piacok fontosságát emelte ki, mint India, vagy a Közel-Kelet, ahol még mindig nem magától értetődő, hogy a potenciális játékosok hozzáférhetnek bármilyen internet kapcsolathoz. A Sony azonban hosszú távra tervez ezekkel a piacokkal is, számít az ottani vásárlóerőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward