Nem lesz mikrotranzakció az Age of Empires 4-ben

De azért kiegészítőkre lehet majd számítani.

Nem lesz mikrotranzakció az Age of Empires 4-ben

Jó látni, ahogyan a Microsoft visszanyúl még az Xbox konzolok előtt megismert régi jó PC-s címeihez. A múlt héten megmutatta magát a Microsoft XO19 eseményen az Age of Empires 4 is, ami hosszú-hosszú évek után az első igazi folytatása a sorozatnak.

A Microsoft az eredeti Ensemble Studios-t még 2009-ben szélnek eresztette, így új partnert kellett keresniük a munkára. A játékot a Relic Entertainment készíti, akik veteránok a RTS piacon. Olyan címek fűződnek a nevükhöz, mint a Warhammer 40,000: Dawn of War, Company of Heroes sorozat, így szinte biztosra vehetjük a minőséget.

A játékról sajnos nem sokat tudunk, a megjelenése valahol 2020 vagy 2021-ben lesz lehetséges. Az első bejelentés az Age of Empires 4-ről még 2017-re vezethető vissza, így valószínűleg már sok éve folyamatban van a fejlesztés és remélhetőleg ez egy kompromisszummentes RTS játékot fog jelenteni számunkra. Arról egyelőre nincs hír, hogyan fog felépülni a fejlődési rendszer, ám a britek és a mongolok minden bizonnyal játszható népcsoportok lesznek. 

A Relicre nem jellemző a bázisépítős stratégiai játékok készítése, de a bejelentő videó alapján úgy tűnik, hogy lehetőségünk lesz kényünk és kedvünk szerint kialakítani a várost. Ismét lesz malom, ami mellett a gabonát gyűjthetjük, házak a munkásoknak, a várfalon katonák mozoghatnak, lesz templom, a munkások visszatérhetnek a biztonságos főépületbe, több népcsoport harcolhat ismét, a falak látványosan esnek darabokra az ostromgépektől és a terepviszonyoknak is fontos szerepe lehet.

De mi a helyzet a mikrotranzakciókkal? Adam Isgreed kreatív igazgató szerint egy stratégiai játékban nem lehet játékon belüli vásárlásokon gondolkozni. Ami szóba jöhetnek, azok különböző DLC csomagok és kiegészítők. Se a Relictől, se a Microsofttól nem áll távol, hogy kiegészítők formájában új frakciókat adjanak meglévő játékaikhoz. A Company of Heroes-ban is az alapjáték megvásárlása után több nemzet is csak a kiegészítők megvásárlásával válik irányíthatóvá. A Microsoft legutóbbi stratégiai játék folytatásában, a Halo Wars 2-ben szintén több hőssel is csak a pénztárcánk felmutatásával játszhattunk.

A játék megjelenésekor része lesz az Xbox Game Pass-nak és a legújabb Xbox konzolra, Xbox One-ra és PC-re is érkezik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap