Nem lesz idén Mate 40 Európa számára

Iparági források szerint a vállalatnak el kell halasztania a termék európai bemutatóját.

Nem lesz idén Mate 40 Európa számára

A Huawei elé folyamatosan görgeti az akadályokat az Egyesült Államok, és bár eddig minden nehézség ellenére jól futott a vállalat szekere, most nagyon úgy fest, hogy ennek vége. Kezd kicsúszni a talaj a vállalat lába alól egy friss pletyka alapján.

Evan Blass – aki azért eléggé megbízhatónak számít a Twitteren szivárogtató felhasználók között – azzal a kijelentéssel állt elő, hogy a Huawei nem fogja idén elérhetővé tenni a Mate 40 szériát Európában. Az új generációs csúcsmodellek minden évben az ünnepi időszak előtt debütálnak, de úgy hírlik, hogy 2020-ban ez csak Kínát fogja érinteni, az öreg kontinensre ugyanis nem jut majd a zászlóshajóból.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a Huawei teljesen elengedte volna a Huawei Mate 40 generációt, csak kénytelen kisebb területre koncentrálni a rajt során. Részleteket az üggyel kapcsolatosan nem lehet tudni, de állítólag a vállalat jelenlegi tervei szerint jövőre ugyanúgy jön majd az új termékcsalád Európába. És ha így lesz, akkor minden bizonnyal valamikor 2021 első negyedévében érdemes erre számítani.

Galéria megnyitása
Ilyen lehet a Mate 40 Pro

Nem lehet tudni, hogy mi áll a halasztás hátterében, de igazából több oka is lehet ennek az elmúlt napok híreit alapul véve. Elképzelhető, hogy a TSMC nem tudott megfelelő mennyiségű új generációs Kirin rendszerchipet legyártani a megadott időkereten belül, amivel a Huawei el tudná indítani a szériát globálisan. De az is benne van a pakliban már, hogy nem jut hozzá megfelelő mennyiségű memóriamodulhoz a beszállítóitól a vállalat, ugyanis a Samsung és az SK Hynix is korlátozás alá esik már. Plusz a kijelzőket szállító partnereit is megnyirbálta a Huawei-nek az USA.

Mivel egy okostelefon rendkívül komplex szerkezet több ezer különböző komponenssel, lényegében elég egyetlen dolognak kiesnie a beszállítói láncból, és már csúszhat az adott termék megjelenése, terjeszkedése. És most a Mate 40 debütálása előtt már annyi gyártótól vágta el az USA a Huawei-t, hogy minden bizonnyal komoly fejtörést okoz a cégnek, hogyan tudná megoldani az eszköz problémamentes gyártását.

Galéria megnyitása

Kérdezték a HDC 2020 eseményen Richard Yut a Mate 40 érkezésével kapcsolatban, de a szakember nem szeretett volna ezzel kapcsolatosan semmit mondani, ami már a bizonytalanság jeleként is értelmezhető. Korábbi információk szerint a Huawei akkor tudja elindítani a Mate 40 szériát, ha legalább 15 millió eszközre elegendő komponenssel, rendszerchippel rendelkezik. De egyébként valószínűleg ennél több is elkelne a masinából, ha a Mate 30 sorozat népszerűségét vesszük alapul.

Sajnos a Huawei szénája most nagyon rosszul áll. Bár hivatalosan a cég szinte semmilyen információt nem közöl, tisztán lehet látni, hogy vannak már gondok a beszállítói láncban. Nemrégiben például arról számolhattunk be, hogy a vállalat egy olyan mobilját, amit eredetileg még Kirin lapkával indított el, most már egy MediaTek Dimensity egységgel szereli. De már azt is tudjuk, hogy a MediaTeknél sem fog megnyugvásra lelni, hiszen a tajvani alakulat sem szolgálhatja ki az USA döntése értelmében.

Reméljük azért, hogy 2021-ben tényleg képes lesz a Huawei elindítani a Mate 40 szériát Európában is, mert az azt jelentené, hogy meg tudta oldani a beszállítói problémákat, és az Egyesült Államok rendkívül agresszív támadása mellett is talpon tud maradni a mobilos üzletága.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap