Nem lesz CES 2021, legalábbis a szokásos formában biztosan nem

A pandémia terjedése fokozódik, így nincs lehetőség a rendezvény normál módon történő megtartására, de a virtuális showról így sem kell lemondani.

Nem lesz CES 2021, legalábbis a szokásos formában biztosan nem

A COVID-19 az összes nagyobb publikus rendezvényt térdre kényszerítette idén: egyes események teljesen elmaradtak, míg mások online formában váltak elérhetővé. Június elején még úgy tűnt, a CES (Consumer Electronics Show) szervezői meglehetősen optimisták, így ha a szokásos nagyszabású, tízezreket vonzó show megtartására nincs is mód, szigorú óvintézkedések mellett mégis lehetőség nyílhat a személyes találkozókra, igaz, eléggé limitált létszámban. Ezzel együtt digitális előadásokat is terveztek, amelyeknek köszönhetően a fontos termékbejelentésekre, a termékbemutatókra, és az új technológiák részletezésére egyaránt lehetőség nyílhatna.

Azóta sok minden változott, a pandémia csak nem akar elcsitulni, helyette inkább minden eddiginél nagyobb tempóban kezd terjedni több országban, köztük az Amerikai Egyesült Államok területén is. Mivel jelenleg nincs túl sok esély arra, hogy a COVID-19 csak úgy eltűnjön jövő januárra, valamint a Sars-CoV-2 vírus elleni vakcinák fejlesztése, gyártása, valamint tesztelése is javában zajlik még, a CES 2021 szervezőcsapatának vezetése úgy döntött, ilyen körülmények között nem tartják meg a szokásos fizikai showt.

Galéria megnyitásaEbben a helyzetben egyszerűen lehetetlen több tízezer látogatót fogadni és lehetetlen azt garantálni, hogy a show alkalmával ne történjenek újabb fertőzések. Az oltások gyors terjedésében sem lehet bízni január elejéig, plusz nagyobb volumenű bevezetésükhöz sok-sok teszt elvégzésére is szükség van, hogy az esetleges mellékhatások és hatások a lehetőségekhez képest világosak legyenek.

A CTA ügyvezetője, Gary Shapiro és csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy a CES 2021 virtuális kiadása magas színvonalú lehessen és személyre szabott élményt nyújthasson az érdeklődők számára. Az előadások között lesznek termékbemutatók, termékbejelentések, illetve a modern technológiákat fejlesztő vállalatok beszélgetéseire, valamint tájékoztatóira is lehet számítani.

Az aktuális tervek szerint a CES 2022 már ismét a szokott helyen, Las Vegasban kerülhet megrendezésre, méghozzá a fizikai és a digitális show legjobb elemeinek kombinálásával. Az persze majd csak később derül ki, hogy 2022-re sikerül-e visszaszorítani a pandémiát – reménykedjünk benne, hogy igen.

A CES 2021 digitális változatának programját az elkövetkező időszakban dolgozzák ki, jelenleg még nincs publikus menetrend. Az biztos, hogy ez a korlátozás nagy érvágás az iparág számára, hiszen idén még 170 000 látogatót, illetve 4400-nál is több kiállítót vonzott a rendezvény, ami igazából egy pici visszaesésnek mondható a 2019-es számokhoz képest, akkor ugyanis 175 000 látogató és 4500-nál is több kiállító tette tiszteletét a kiállításon. A CES hosszú idő óta meghatározó szereppel bír, rengeteg vállalat időzíti termékeinek bejelentését erre az időszakra, így nagy figyelem övezi a rendezvényt. A nagy figyelem jövőre is adott lesz, most viszont az otthon vagy az iroda kényelméből lehet majd követni a legfontosabb eseményeket, személyes kiutazásra sem szükség, sem lehetőség nem lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap