Nem lesz 2021 első felében LG csúcsmobil?

Nem lesz 2021 első felében LG csúcsmobil?

Az LG az utóbbi időben több érdekes mobilt is letett az asztalra, de ennek ellenére azt lehet érezni, hogy a vállalat nem igazán találja régi önmagát. Az értékesítési mutatói folyamatosan csökkennek mobilos fronton, és úgy árazza a termékeit a cég, mintha ezzel szeretnék a kieső példányszámot ellensúlyozni. Ez viszont sosem vezetett még jóra, láttuk a HTC-nél és a Sonynál is.

Most olyan híreket lehet hallani az LG Mobile kapcsán, hogy nagyon hosszú ideig nem fognak újabb zászlóshajót letenni az asztalra, belátható időn belül nem fogják használni a Snapdragon 875 rendszerchipet. Iparági forrás alapján 2021 első felében nem érdemes olyan okostelefonra számítani az LG-től, amiben a Qualcomm következő generációs egysége található.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 875 mobilplatform előre láthatólag december elején fog bemutatkozni. Ezt az egységet a Qualcomm partnerei már 2021 első negyedévében használatba vehetik majd a soron következő csúcskategóriás eszközökben. Viszont az LG az első körből kimaradhat. Arról nem szólt a fáma, hogy mi lehet az oka annak, hogy a vállalat nem kíván azonnal sorban állni a Snapdragon 875-ért. Talán a cég a Snapdragon 775-re fogja helyezni a hangsúlyt.

Az LG az utóbbi időben több jelentős mobilját is a Snapdragon 765G rendszerchippel alkotta meg, ami igazából már szinte minden helyzetre megfelelő erőtartalékkal rendelkezik. És jó esély van arra, hogy a dél-koreaiaknak a Snapdragon 775 lesz majd a vonzóbb új platform, ami szintén december elején debütálhat. A cég tehát az elmúlt hónapokban folytatott stratégiát 2021-re is tovább fogja vinni.

Számítani lehet arra, hogy a vállalat újabb okostelefonokat fog leleplezni az Explorer Project keretében, ami arra szolgál, hogy különleges, új élményt nyújtó mobildizájnokat vigyen pályára annak reményében, hogy egy igazán sikeres formulát fedez fel. Az első olyan eszköz már befutott az Explorer Project keretében, ami igazán izgalmas megjelenéssel bír, ez az LG Wing, és már a következő modellt is megvillantotta a vállalat, ami jó eséllyel a következő év elején jöhet. És a mostani információk alapján legfeljebb a Snapdragon 775-öt használhatja majd.

Galéria megnyitása

Az LG korábban azt hangsúlyozta, hogy tisztában vannak azzal, hogy miként tudnának változtatni a mobilos divízió helyzetén, de továbbra sem igazán látjuk úgy, hogy a vállalat tényleg ura lenne a helyzetnek. Ha így folytatja, akkor szép lassan lecsúszhat a tíz legnagyobb mobilgyártó listájáról, amin már most is csak sereghajtó szerepet tölt be, pedig korábban még a Top 5-ben is szerepelt. Pedig az LG néhány éve még igazán innovatív szereplője volt a piacnak, olyan nagy sikerű G-szériás eszközöket tett le az asztalra, amelyek vásárlók millióinak lopták be a szívükbe magukat. Bízunk abban, hogy a cég megtalálja majd a jó utat, és képes lesz fordítani a sorsán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap