Nem foglalkozik a pontszámokkal a Sniper Elite 3 fejlesztője

A Rebellion szerint az igazi játékosok véleménye és visszajelzése számít, nem a pontszám.

Nem foglalkozik a pontszámokkal a Sniper Elite 3 fejlesztője

Éppen a napokban számoltunk be mi is arról, hogy Európa egyik legolvasottabb oldala, az Eurogamer nem pontozza többé a játékokat - nem sokkal előttük pedig egy másik óriás, a Kotaku állt el a pontrendszertől. Valahol mindenki érzi, hogy a pontokat átlagoló Metacritic káros az iparnak, sok fejlesztő azonban mégis megszállottan foglalkozik ezzel, ami nem biztos, hogy jó. Persze sokszor nincs is más választásuk, hiszen újabban a kiadók rendkívül idióta módon a Metacritic pontszámához kötik a megjelenés utáni bónuszokat.

Ez az egész azonban egyáltalán nem érdekli a Sniper Elite-sorozatot fejlesztő Rebelliont. A stúdió vezetője, Jason Kingsley a GamesIndustrynak elmondta, a csapatban senki nem foglalkozik sem a kritikusok pontszámaival, sem pedig a Metacritic átlagával. Ehelyett igyekeznek a tényleges játékosok visszajelzéseire figyelni, és tapasztalataik szerint a vásárlóik sokkal elégedettebbek a játékkal, mint amit a Metacritic kritikusi pontszáma alapján sejteni lehetne.

"Nem egy absztrakt szám alapján határozzuk meg, hogy mennyire jó játékot csináltunk" - mondja Kingsley, aki szerint ma már a játékosok jelentős része nem ért egyet a kritikusokkal, akik sokszor teljesen elszakadnak a játékosok igényeitől (valahol tulajdonképpen erről is szólt a #GamerGate - a szerk.).

Kingsley szerint ma már a játékosoknak és nekik, mint fejlesztőknek is fontosabb, hogy láthatják az igazi vásárlókat játszani YouTube-on és Twitch-en keresztül. Kingsley úgy véli, hogy a potenciális vásárlók így a valós játékélmény alapján tudnak dönteni, és sokkal inkább adnak egy általuk kedvelt streamelő véleményére, mint a kritikusokéra.

Valóban jobb lenne, ha a játékújságírás megszűnne létezni és csak a "Let's play" videók maradnának? Többet megtudtok egy játékról mondjuk egy PewDiePie videóból, mint egy alapos elemzésből?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward