Nem éri meg a fejlesztőknek a Stadia-ra fejleszteni

Nem éri meg a fejlesztőknek a Stadia-ra fejleszteni

A tavaly indult Google Stadia mögé a kereső óriás egy elképesztő reklámkampányt pakolt, ahol a játékfejlesztőkkel és a játékosokkal is egyaránt elhitették, hogy tőlük függ a videojátékok jövője, az, amit ők képviselnek lesz az abszolút standard, ami leváltja a hagyományos PC-k és a konzolok világát.

Éppen ezért látványos a szolgáltatás semmilyensége. Míg az NVidia a nemrég rajtolt GeForce Now-val már több, mint 1 millió elégedett felhasználónál jár, több ezer játék támogatásával és olcsón, addig a Google rendkívül túlárazva kínál mindössze 28 játékot. A Business Insider szerint a fejlesztők nem is nagyon igyekeznek a platformra költözni, mivel a Google egyszerűen olyan alacsony kompenzációs díjat kíván nyújtani nekik, ami még a portolási költségeket se állja. Az egyik kiadó vezetője konkrétan azt mondta, hogy olyan alacsony az összeg, hogy még csak gondolkodni sem érdemes rajta.

Több más fejlesztő szerint ez az oka, hogy a legtöbb indie fejlesztő kimarad a platformról. A Microsoft és az Epic Games kifizeti a fejlesztési költségeket, amik a portolással járnak és utána szívesen publikálják a játékokat a boltjukban. Ezzel szemben a Stadia-nál ilyesmi nem is nagyon létezik.

A Google a kommunikációja szerint továbbra is kitart a Stadia mellett, a valóság viszont az, hogy a játékosok nagy része a Destiny 2 statisztikái szerint elhagyta a platformot. Mivel az NVidia sokkal jobb konstrukciót kínál kevesebbért, valószínű, oda mentek át inkább.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap