Néhol már előrendelhetőek a Bulldozer CPU-k

Az AMD Bulldozer architektúra köré épülő asztali processzorai a legutóbbi hírek alapján október folyamán már szinte biztos, hogy hivatalosan is megjelennek majd. A rajt pontos dátuma egyelőre még nem ismert, de az már viszonylag jó hír, hogy egy-egy webáruházban már előrendelhetőek a termékek, így reméljük, hogy több csúszásra már tényleg nem kerül sor.

Néhol már előrendelhetőek a Bulldozer CPU-k

Úgy néz ki, hogy bár pontos dátumunk nincs, októberben végre tényleg megjelennek az AMD Bulldozer architektúrás processzorai az asztali számítógépekhez is (a szerverprocesszorok szállítását már megkezdte a cég).

Az amerikai Bottom-line Telecommunications webshopjában összesen három Bulldozer processzor tűnt fel: az FX-8150-es és FX-8120-as nyolcmagos, valamint az FX-6100-as hatmagos modell. Az előrendelési oldal szerint az FX-8150 ára 266,28 dollár, az FX-8120-ért 221,73 dollárt kell letenni, míg az FX-6100-as példány 188,32 dollárba kerül.

Az FX sorozatú asztali Zembezi processzorok Socket AM3+-os processzorfoglalatba illeszkednek. Az új központi egységek első hullámát az FX-8150-es modell vezeti, amely nyolc processzormaggal, 3,6 GHz-es magórajellel és 4x2MB-nyi másodszintű, valamint 8 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. A következő újdonság, azaz az FX-8120-as központi egység esetében a nyolc processzormag már csak 3,1 GHz-es órajelen ketyeg, de a termék ugyanúgy 16 MB-nyi gyorsítótárral érkezik, mint FX-8150-es társa. A hatmagos FX-6100-as processzor 3,3 GHz-es magórajelen üzemel, 3 x 2 MB-nyi másodszintű és 8 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral bír. A termékekről bővebb információt egyik korábbi hírünkben találnak az érdeklődők.

Azáltal, hogy a processzorok egyes helyeken már előrendelhetőek, a vásárlók a termékek előrendelésével biztosra mehetnek, hogy az első szállítmányokból hozzájuthatnak majd hőn áhított processzorukhoz, amelyhez időközben gond nélkül szerezhetnek 9-es sorozatú, Socket AM3+-os CPU foglalattal ellátott alaplapot, hiszen ezek a deszkák már egy ideje kaphatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward