Nehéz marad, de érthetőbb lesz a Dark Souls 2

Igyekeznek könnyebben tanulhatóvá és átláthatóbbá tenni a folytatást, a legendás nehézség azonban marad.

Nehéz marad, de érthetőbb lesz a Dark Souls 2

Ahogy a keddi aprókban megírtuk, a sorozat előző két részének vezető designere, Hidetaka Miyazaki ezúttal a háttérben marad, és helyét új tehetségek veszik át a csapatban. A nagyfőnök Tomohiro Shibuya lesz, aki egy kicsit más stílusban szeretné megközelíteni a Dark Soulst, ugyanis úgy érzi, egy csomó alrendszer működését, és egy rakás játékmechanikát nem fejtettek ki rendesen az előző két részben. Ez pedig azt eredményezte, hogy a játékosoknak külsős forrásokhoz kellett nyúlniuk információkért, és ez persze rendesen megnehezítette a játék kitanulását.

Shibuya terve az, hogy könnyebben tanulhatóvá teszi majd a játékot, és ez nem csak a mechanikákra vonatkozik, hanem a történetre is. Miyazaki stílusában a sztori számos rejtett utalást, háttérben meghúzódó, ki nem mondott extra információt tartalmazott, ami felett sokan átsiklottak. Shibuya saját bevallása szerint azonban inkább szeret közvetlenebbül kommunikálni a játékosokkal a történeten keresztül.

A designer ugyanakkor megerősítette, hogy a nehézséget illetően nem várható finomkodás, a játék rajongótáborát ugyanis nem akarják cserben hagyni. Éppen ezért nem fognak jelentősen változtatni az irányításon sem, ami minden kezdőnek furcsa lesz elsőre. A haladókat is érheti majd meglepetés, mert néhány dolgot azért szükséges lesz lecserélni, de az alapok megmaradnak majd. Shibuya szerint a cél, hogy a régi játékosok ugyanazt az érzést és élményt kapják a Dark Souls 2-től, amit korábban már megszoktak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward