Négyfiókos mobil rack M.2-es PCIe NVMe SSD kártyáknak

Az újdonság nagy segítség lehet sok olyan területen, ahol szükség van a kifejezetten gyors adattárolók hordozására.

Négyfiókos mobil rack M.2-es PCIe NVMe SSD kártyáknak

Bizonyos feladatkörökben szükség lehet arra, hogy a nagysebességű M.2-es SSD kártyákat egyik helyről a másikra hordozzuk, ám ezt alap esetben nem egyszerű kivitelezni, hiszen a folyamatos kiszerelgetés kényelmetlenségekkel jár. Erre a kihívásra kínál megoldást a német RaidSonix almárkája, az Icy Dock, ami egy igazi rétegtermék lesz.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaAz új termék a ToughArmor MB720M2K-B típusjelzést viseli, fém házzal rendelkezik, formátumát tekintve pedig egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyre illeszkedő megoldásnak tekinthető. A fém ház összesen négy darab racknek ad helyet, ezekben egyenként egyetlen egy M.2-es NVMe SSD kártya fér el, méghozzá akár M.2-22110-es formátumban is. A PCI Express 3.0 x4-es csatolókat egy hátlapi NYÁK tartalmazza, az SSD kártyák hűtéséről pedig hővezető pad gondoskodik, ami a házzal is kapcsolatban van, így elég jó hűtőteljesítményre számíthatunk.

Ráadásul a hátoldalra két darab kisméretű ventilátort is szereltek, így az aktív szellőzés is biztosított, ami tovább javítja a hőleadás hatásfokát. A 40 milliméteres ventilátorok fordulatszámát három állásban lehet módosítani: magas, alacsony, illetve kikapcsolt állapot áll rendelkezésre.

Galéria megnyitásaAz egyes, szerszámok nélkül szerelhető fiókokat be is lehet zárni annak érdekében, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzájuk, valamint EMI földelést is kaptak, így a termékek védettek az elektrosztatikus sérülésektől is. A szerszámmentesen szerelhető fiókok mögött található NYÁK lapon két darab SATA tápcsatlakozót alakítottak ki, ezek biztosítják a zavartalan tápellátást, míg az adatátviteliről mini SAS HD (SFF-8643) csatlakozók gondoskodnak, szám szerint természetesen négy darab.

Galéria megnyitása

A mobil rack használatához külön HBA/RAID bővítőkártyára is szükség van, valamint megfelelő, U.2 támogatással rendelkező kábeleket is be kell szerezni. A hivatalos tájékoztatás szerint az alábbi kártyák kompatibilisek az MB720M2K-B rackkel:

  • Broadcom HBA 9405W-16I (TRI-MODE HBA CARD)                
  • HighPoint SSD7120                          
  • Supermicro AOC-SLG3-4E4R        
  • Supermicro AOC-SLG3-2E4R (kétportos)

Az Icy Dock MB720M2K-B várhatóan rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, arról azonban egyelőre nem adott tájékoztatást a vállalat, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd. Annyi viszont már biztos, hogy három év jótállást vállal rá a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap