Négy darab M.2-es kártyát használnak a szupergyors külső SSD-k

Az OWC második generációs ThunderBlade SSD-i ugyanolyan gyorsak, de sokkal olcsóbbak, mint első generációs elődeik voltak.

Négy darab M.2-es kártyát használnak a szupergyors külső SSD-k

Az OWC bemutatta második generációs ThunderBlade sorozatú külső SSD-it, amelyek első generációs társaiktól főként hardveres alapokban és árban különböznek, teljesítmény terén azonban a már megszokott szintet hozzák. Ez azt jelenti, hogy a Thunderbolt 3-as portra kapcsolódó külső SSD-k maximum 2800 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve maximum 2450 MB/s-os folyamatos írási tempóra képesek, adattároló kapacitásuk azonban most is 1 TB-tól 8 TB-ig terjed. Mivel azonban minden ház két darab Thunderbolt 3-as USB-C portot tartalmaz, akár hat ilyen meghajtót is ráfűzhetünk egyetlen rendszerre, ami 48 TB-os maximális adattároló kapacitás elérését jelentheti, ha 8 TB-os modellekben gondolkodunk.

Galéria megnyitása

A házban a korábbi Silicon Motion SM2260-as vezérlővel ellátott, 3D MLC NAND Flash alapokon nyugvó M.2-es SSD kártyák helyett már 3D TLC NAND Flash alapú megoldások dolgoznak. A nyomtatott áramköri lap továbbra is négy darab M.2-2280-as PCI Express 3.0 x4-es NVMe SSD kártyának ad helyet, Thunderbolt 3-as vezérlőből pedig továbbra is DSL6540-es megoldást kapunk, ami nem támogatja az USB-s adatátviteli módot. Amennyiben két ilyen külső SSD-t összekapcsolunk szoftveres RAID módban (Daisy-Chain rendszerben), a folyamatos maximális olvasási tempó 3800 MB/s-ra ugrik – ennél magasabbra csak azért nem tud, mert a Thunderbolt 3-as port csak négy darab PCI Express 3.0-s sávvaldolgozik.

Galéria megnyitása

A 123 milliméter széles, 192 milliméter hosszú és 30 milliméter magas házzal érkező külső SSD-k mindössze 700 grammot nyomnak a mérlegen. A ház egyben hűtőbordaként is funkcionál, vagyis az M.2-es SSD-k, illetve az Alpine Ridge sorozatú Thunderbolt vezérlő által termelt hőt egyaránt képes átadni környezetének, hála a nagyméretű lamellákat alkalmazó dizájnnak. Operációs rendszerek terén legalább macOS 10.13-ra, illetve Windows 10-re van szükség ahhoz, hogy a külső tápadapterrel rendelkező külső SSD-t használhassuk.

A második generációs ThunderBlade külső SSD-k közül az 1 TB-os modell 799 dollárba, a 2 TB-os változat 1199 dollárba, a 4 TB-os kiadás 1899 dollárba, a 8 TB-os csúcsmodell pedig 3499 dollárba kerül. Az újdonságok tehát jóval olcsóbbak lettek, mint elődeik, vagyis sorrendben 400, 500, 900 és 1500 dollárral csökkent az áruk, ami nem elhanyagolható előrelépés. Arról viszont nincs információ, hogy a 3 év jótállással rendelkező külső meghajtók strapabírósága pontosan hogyan alakul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap