Napokon belül itt az első Microsoft Lumia

A Microsoft november 11-én mutatja be az első "saját" okostelefonját.

Napokon belül itt az első Microsoft Lumia

A Microsoftnál eléggé felpörögtek az elmúlt napokban, hetekben az események. A vállalat a vártnál korábban jelentette be, hogy végleg elhagyják a Nokia márkanevet a Lumia modellek és más egyéb termékek (szoftverek és kiegészítők) esetében, most pedig úgy fest, hogy már itt is van az első Microsoft Lumia mobil.

A redmondiak egy olyan képet tettek közkinccsé, ami egy eddig nem látott Lumia okostelefon egy részletét ábrázolja, illetve a jobb felső sarokban ott egy dátum. Semmilyen megjegyzést nem fűztek a képhez, így csak kedden derül majd ki, hogy milyen az készüléket raktak le ezúttal a mérnökök az asztalra. Egy pletyka szerint belépő modellre kell számítani. Állítólag a Nokia Lumia 530 utódjául szolgálhat az új készülék.

Az apró részletet mutató kép alapján egyébként nagyon hasonlít az okostelefon a kínai hírközlési felügyelet, a TENAA weboldalán nemrég felbukkant Lumia RM-1090 azonosítóval illetett gépre. Az az okostelefon az információink szerint egy 5 hüvelykes kijelzővel van ellátva, ami 960 x 540 pixeles képfelbontással dolgozik. A szóban forgó mobil természetesen a Windows Phone 8.1 operációs rendszert futtatja. A főkamerája ismeretlen paraméterekkel bír, de egy LED-es villanó már biztosan lesz mellette. Több kivitelben kerülhet majd kereskedelmi forgalomba az RM-1090, biztosan lesz például két SIM slotos, ami csak 3G HSDPA támogatással szolgál, de készül 4G LTE-es változat is. A szerkezetet egy 1900 mAh-s akkumulátor látja el energiával, ami ekkora méret mellett bizony eléggé szűkösnek ígérkezik, még akkor is, ha a belbecs többi porcikája esetleg jól bánik a tartalékokkal. A 140,2 x 72,4 x 9,3 milliméteres vonalakkal határolt gép az eddigieknek megfelelően széles színválasztékkal jöhet, azonban egyelőre csak pirosban bukkant fel (de meglehet, hogy csalóka a gyenge minőségű fotó, és narancssárga, mint a Microsoft által közzé tett fotón).

A Lumia RM-1090 összességében valóban egy alsó vagy alsó-középkategóriás okostelefon lehet, legalábbis az eddigi részletek ismeretében erre a következtetésre juthatunk. Ráadásul a TENAA által készített képek tanúsága szerint valóban a Microsoft márkajelzése díszíti már ezt a készüléket. Egyelőre viszont csak annyit jelenthetünk ki, hogy november 11-én egy friss Lumia modell fog terítékre kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward