Shop menü

NAGYOT SZÓL, ÉS HOSSZAN KITART A SONY ÚJ PARTI HANGSZÓRÓJA

Az SRS-XV500 a vállalat legfrissebb fejlesztéseit kihasználva igyekszik majd a házi bulik középpontjába kerülni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nagyot szól, és hosszan kitart a Sony új parti hangszórója

A Sony elképesztően széles kínálatának már akkor tagjai voltak a partikra szánt hangszórók, mikor nem volt divat minden háznál ilyet tartani otthon, az okostelefonokat pedig még hírből sem ismertük. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, és a legfrissebb technológiákat kiválóan vegyítette a korábbi alapokkal a legújabb termékében.

Az SRS-XV500 neve nem éppen jól csengő, a hangzása azonban már az lesz. Bárhol hangos bulit lehet majd vele varázsolni, hála a Power Party Sound rendszernek, ami már a legújabb X-Balanced hangszórókat foglalja magában egyebek mellett. Előre tekint a szerkezetben kettő darab 140 x 140 milliméteres mélyközép hangszóró a tiszta, de mégis ütős mélyek elérése érdekében. Ezek között pedig kettő magassugárzónak jutott hely a felső tartományok megfelelő megszólaltatása érdekében.

Galéria megnyitása

Rengeteg különböző hangzáshoz lesz előre programozott módja a Sony újdonságának, és ezek közül a cég a Live Sound opciót emelte ki. Ennek köszönhetően az élőzene valóban élettel telve szólal majd meg, és a felhasználók kiváló élményben részesülhetnek. Ezen felül a japánok nem feledkeztek meg a Mega Bass funkció megemlítéséről sem, ami mostanra lényegében szinte minden Sony hangszórónak része, és arra szolgál, hogy a basszust egészen kifinomult, de mégis határozott és érezhető módon emelje ki.

Galéria megnyitása

Fontos része az SRS-XV500-nak a karaoke és a gitár támogatás. Ennek köszönhetően még jobb bulikelléknek bizonyulhat, de akár amatőr zenészek is társra találhatnak a termékben. Beállítható visszhang is, ezt több fokozatban lehet szabályozni igény szerint. Még duettet is el lehet énekelni, ugyanis kettő bemenet van, és mind a kettőre lehet akár mikrofont is csatlakoztatni, ha elektronikus hangszerre nincs szükség.

Galéria megnyitása

A hangszóró kezelése a tetején található, érintésérzékeny kezelőszervekkel oldható meg leggyorsabban, a részletesebb funkciókat pedig mobilos alkalmazásból lehet vezérelni. A gombok ki lettek világítva, hogy sötétben is azonnal látszódjanak. Androidos mobilokkal villámgyorsan társítható a berendezés, mivel van Fast Pair támogatás. Több hangszórót vezeték nélkül össze lehet fűzni a Party Connect technológia révén, így a buli még hangosabb lehet. Két hangszóró társítva sztereóban szólal majd meg.

Galéria megnyitása

Parti nincs fények nélkül, a Sony ezt jól tudja, hiszen a legtöbb hasonló hangszórója bővelkedik világításban. Nem meglepő módon az SRS-XV500 is kapott hangulatteremtő RGB LED-es világítás. Sokak örömére ezúttal viszonylag visszafogott formában lett ez megoldva, szóval senki nem fogja karácsonyfának nézni a hangszórót. Ráadásul egy dedikált gomb szolgál majd a fények kapcsolására, szóval ezeket el is lehet „altatni”.

Galéria megnyitása

Bátran lehet szabad ég alatt is használni a hangszóró, akkor sem kell félteni, ha esetleg az eső éri, ugyanis IPx4 minősítésre érdemesnek találtak a szigetelését. Abból a szempontból is jó hír ez, hogy nem fogja elrontani egy óvatlan pillanatban ráborított üdítő vagy sör.

A Sony hordozhatóra tervezte a hangszórót attól függetlenül, hogy azért ez már nem az a méret, amivel az utcán fog flangálni az ember. A tetején lévő fogantyúnak köszönhetően pillanatok alatt lehet majd pakolászni a lakásban, vagy bedobható az autó csomagtartójába, ha bulizni indul az ember. A méreteit egyébként egyelőre nem ismerhettük meg, így az is kérdéses, hogy pontosan mekkora a tömege.

Galéria megnyitása

Egész álló nap folyamatosan lehet majd hallgatni az SRS-XV500 előadását, mivel a vállalat előrejelzése alapján 25 órás üzemidőre képes – amennyiben a fények ki vannak kapcsolva, és a hangerő 18-as szinten van. Ha pedig mégis fogytán lenne a szufla, akkor sem kell kétségbe esni, mert erőteljes gyorstöltés támogatást nyújt az adapterével. Elég lesz 10 percre a hálózatra csatlakoztatni, és utána 2,5 órán keresztül húzza a nótát pihenés nélkül.

A Sony SRS-XV500 a következő napokban kerül majd a boltokba, Magyarországon is megvásárolható lesz. A hazai árát a forgalmazó még nem közölte, csak annyit tudunk, hogy más országokban 400 euróba fog kerülni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére