Nagyot ment a PS4 és a Nintendo Switch is

A Sony és a Nintendo is remek eredményekről számolt be a legutóbbi üzleti negyedévről. A PlayStation 4 már jóval túl van a 80 millió darabszámon.

Nagyot ment a PS4 és a Nintendo Switch is

A Sony bejelentette, hogy a június 30-án lezárult üzleti év ismételten csak jól sikerült. A három hónapos időszakra a teljes vállalat 17,9 milliárd dollárt bevételt és 1,79 milliárd dollár üzemi eredményt ért el, amiből az előbbi 5%-os, az utóbbi 24%-os növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A legjobban ismét a PlayStation-részleg, vagyis a Game & Network Services teljesített a maga 4,23 milliárd dolláros bevételével és 748 millió dolláros üzemi eredményével. Az előbbi egyébként 35,6%-os, míg az utóbbi egészen durva, 371,8%-os növekedést jelent 2017 első negyedévéhez viszonyítva.

A konzolok eladásaiból 887 millió dollár jött be, ami egyébként 3,2 millió eladott PS4-et jelent, ami szinte teljesen megegyezik az egy évvel ezelőtti darabszámmal. A PS4-ből összesen már 82,2 milliót értékesítettek a megjelenése óta.

Ami a szoftvereket illeti: 40,6 millió darab játék kelt el PS4-en, ami 2,4 milliárd dollárt bevételt jelent, ráadásul a teljes játékoknak most már 43%-át vették meg digitálisan.

A PS Plus is jól teljesít a bevételeket tekintve: 27%-os növekedéssel 676 millió dollárt hozott a szolgáltatás még úgy is, hogy egyébként az előfizetők száma 34,2 millióról 33,9 millióra esett vissza az előző negyedév vége óta.

Jól megy a Switch, jövőre jön az új Pokémon szerepjáték

A Sonyval párhuzamosan a Nintendo is közölte a negyedéves adatait, és örömmel jelentjük, hogy a vállalat egészségesnek tűnik. A bevételt 9%-kal növekedett 1,5 milliárd dollárra, míg az üzemi eredmény 42%-kal emelkedett 394 millió dollárra.

A Nintendo Switch konzolból eddig összesen 19,6 milliót adtak el, ami azt jelenti, hogy mostanra már bizonyára túllépték a 20 milliós határt. Erre a platformra összesen 86,93 millió játékot értékesítettek eddig.

A Nintendo 3DS-ből már 72,9 millió van a piacon, összesen 367 millió szoftvereladással. Azonban érezhetően csökken már a lelkesedés a koros kézikonzol után: a hardveres eladások 61,9%-kal csökkentek, ami egyébként 360 ezer darabot jelent erre a negyedévre.

Viszont a Nintendo felhasználói is kezdenek rákapni a digitális értékesítésre: az online boltból eladott szoftverek és letölthető tartalmak most már 165 millió dollárt hoztak, ami 68%-os növekedés egy év alatt.

Végül pedig az egyik legfontosabb információ: már gőzerővel készül az új Pokémon szerepjáték Switch-re, ami a jelenlegi állás szerint valamikor 2019 végén jelenhet meg.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap