Shop menü

NAGYON VASTAG LESZ A XIAOMI 13 ULTRA, LEGALÁBBIS A KAMERÁKNÁL

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nagyon vastag lesz a Xiaomi 13 Ultra, legalábbis a kameráknál

A Xiaomi már bemutatta a 13-as széria két tagját, de nem titkolt szándéka a vállalatnak, hogy még egy valódi prémium zászlóshajóval is előrukkoljon az idei évben, ami nagy valószínűség szerint az Ultra jelzővel lesz illetve. És már képek árulkodnak arról, hogy nézhet majd ki a Xiaomi 13 Ultra.

Tavaly nyáron jelentette be a Xiaomi a 12S Ultra modellt, és annak a helyét veheti majd át a csúcson a Xiaomi 13 Ultra. Borítékolható volt előre, hogy leginkább a kamera, a képalkotás lesz az, amiben kivételesnek bizonyulhat a készülék a Xiaomi 13 Próhoz képes, és a most megjelent felvételekből is arra lehet köveztetni, hogy a 13 Ultránk valami egészen brutális kamerarendszere lesz.

Galéria megnyitása

A mobiltelefon hátán egy kör alakú modulba lesznek összefogva a képalkotó egységek, ez kiemelkedik majd a hátlap síkjából, de ebben igazából már semmi új nincs. Szinte minden okostelefonnál így van. Igen ám, de a Xiaomi 13 Ultra esetében van egy csavar a történetben. Ennek a hátlapján az egész felső rész eleve meg lesz majd emelve és ebből fog még jobban kitornyosulni a kamerák lencserendszere.

Galéria megnyitása

A kamerák egyre nagyobb helyet foglalnak el, ahogy növekedik a felhasznált szenzorok mérete, és a lencserendszereknek pedig egyre nagyobb hely kell az értékelők előtt, ha maguk a szenzorok növekednek. Ennek köszönhető az, hogy lényegében minden irányba egyre nagyobbak lesznek a mobiltelefonok hátán a kamerarendszerek. A fizikai akadályokat a Xiaomi sem képes leküzdeni, a 13 Ultránál biztosan lesz 1 colos érzékelő is használatban, és még egy sor másik kamerával is számolni kell.

Galéria megnyitása

Összesen négy kamerát fog használni a készülék, az elsődleges képalkotó mellett lesz a fedélzeten ultraszéles látószögű megoldás, valamint zoomra kihegyezett egység is, és használni fog periszkópos kialakítású optikát. Rendelkezik majd 3D ToF érzékelővel is a pletykák szerint. Itt a Xiaomi mindent megpróbál majd bevetni annak érdekében, hogy a lehető legjobb fotós mobilt tegye le az asztalra. Az extrákban sem lesz majd hiány, és a Leica neve is szerepelni fog a kameramodulon.

Egy felvétel szerint az okostelefon bőrhatású bevonatot kaphat, de egyáltalán nem biztos, hogy csak egyfajta anyaghasználattal lehet majd hozzájutni. Elképzelhető, hogy lesz szimpla üveg vagy egyéb változata is a prémium készüléknek.

Korábbi információk szerint a Xiaomi akár már márciusban bejelentheti a 13 Ultrát, több forrás is tavaszi bemutatóra számít, azzal együtt, hogy tavaly júliusban érkezett meg a mobil felmenője, a 12S Ultra.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére