Nagyon pici és nagyon gyors SSD kerül forgalomba

A CL1-es sorozat tagja M.2-2230-as formátumban érkeznek, mégis viszonylag nagy adattároló kapacitást kínálnak, valamint adatátviteli sebességeik is elég jók.

Nagyon pici és nagyon gyors SSD kerül forgalomba

A noteszgépek egyre vékonyabbak és könnyebbek, valamint ezen a területen a helykihasználás is rendkívül fontos, így az SSD meghajtó szerepét sokszor tölthetik be BGA tokozással rendelkező megoldások, amelyek alaplapra forrasztva érkezhetnek. Amennyiben picivel több hely áll rendelkezésre, akkor már az M.2-2216-os és M.2-2230-as kártyák is szóba jöhetnek, míg a gamereket célzó dizájnokban az M.2-2280-as kártyák számára is lehet hely.

A Lite On korábbi SSD divíziója, amely most Solid State Technology Corp. néven működik és a Kioxia (korábbi Toshiba Memory) tulajdonában van, egy speciális SSD kártya sorozatot jelentett be. Ezek a termékek az M.2-2230-as formátumú megoldásokat fogadó konfigurációkat veszik célba, és apró méretük ellenére is igen gyorsak, valamint adattároló kapacitás terén is versenyképesnek tűnnek. A CL1-es jelölésű meghajtók gyakorlatilag 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os változatban kerülnek az üzletek polcaira, sebességükre pedig jellemző, hogy akár 2000 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve akár 1100 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére is képesek, ami egyáltalán nem hangzik rosszul.

Az újdonságok egy Silicon Motion SM2263XT típusú SSD vezérlőt használnak, amelyhez 3D TLC NAND Flash memórialapkák kapcsolódnak. Maga a vezérlő PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületen keresztül kommunikál a adott rendszerrel, DRAM alapú gyorsítótárral viszont egyáltalán nem rendelkezik, így a 3D TLC NAND Flash tárhely egy részét veti be gyorsítótárként.

Az új meghajtók remekül kiegészítik a Kioxia termékpalettáját, amelyen már jelen vannak a Kioxia BG4 SSD sorozat tagjai: ezek M.2-2230-as és BGA M.2-1620-as formátumban érhetőek el, folyamatos adatátviteli sebességeik viszont magasabbak, mint amit a CL1 sorozatnál láthattunk fentebb. A Kioxia így lényegében többféle termékkel is ki tudja szolgálni az apró SSD-re vágyó OEM partnereket és felhasználókat, ami remek stratégia, hiszen így jókora szeletet hasíthat ki magának e szegmens képzeletbeli tortájából.

Az SSSTC CL1-es sorozata várhatóan rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, az viszont még nem derült ki, hogy az egyes meghajtók pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap