Nagyon gyorsak az új, WD Black sorozatú NVMe SSD-k

A Samsung 960 EVO család kihívójaként érkező WD Black SSD-k nagyon gyorsak, árazásuk pedig a konkurensekéhez igazodik.

Nagyon gyorsak az új, WD Black sorozatú NVMe SSD-k

A Western Digital egy új, felsőkategóriás SSD családot indított hódító útjára, amelynek tagjai 250 GB-os, 500 GB-os, illetve 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkeznek. A WD Black sorozatú modellek M.2-2280-as formátumban érkeznek és PCI Express 3.0 x4-es csatolót használnak, természetesen az NVMe protokollal karöltve.

Az egyoldalas M.2-es kártyák egy saját gyártmányú SSD vezérlőt, valamint SanDisk gyártmányú 64-rétegű 3D TLC NAND Flash memóriachipet rejtenek, gyorsítótárként pedig némi DDR4-2400 MHz-es SK-Hynix DRAM dolgozik rajtuk. Folyamatos maximális olvasási- és írási sebességek terén elég impresszív értékekre készülhetünk, hiszen az 1 TB-os meghajtó akár 3400 MB/s-os olvasási- és 2800 MB/s-os írási sebessé elérésére is képes. A véletlenszerű 4K-s írási és olvasási teljesítmény szintén figyelemre méltó, hiszen sorrendben 500 000 és 400 000 IOPS-os értékekről beszélhetünk. Az új meghajtók strapabíróság terén sem rosszak, hiszen napi szinten 0,4 vagy 0,3 meghajtó-teleírást viselnek el az 5 éves jótállási időtartamon belül. További lényeges adataikat az alábbi táblázat tartalmazza.

A WD Black sorozatú SSD-k a Samsung 960 EVO meghajtókkal versenyeznek a piacon mind ár, mind pedig teljesítmény terén. A 250 GB-os modell 119,99 dollárba, az 500 GB-os változat 229,99 dollárba, az 1 TB-os csúcsmodell pedig 449,99 dollárba kerül. A termékek forgalmazása már megkezdődött.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward