Nagyon gyors SSD-t villantott az ADATA

Az XPG Sage egy új gyártó SSD vezérlőjét használja, ami igencsak ígéretesnek tűnik.

Nagyon gyors SSD-t villantott az ADATA

Az ADATA még idén piacra dobja azt az SSD sorozatot, amelynek tagjai képesek 7000 MB/s feletti olvasási-, illetve 6000 MB/s feletti írási tempó elérésére, természetesen PCI Express 4.0-s csatolófelület mellett. Az XPG Sage kártyák igazi különlegességek, hiszen egy új SSD vezérlő gyártó termékét használják, az Innogrit-ét, ami ráadásul gyorsabb, mint a jelenleg kereskedelmi forgalomban is elérhető Phison E16-os vezérlő, sőt, még a Phison E18-cal is összemérhető, ami majd csak később érkezik.

Galéria megnyitásaAz Innogrit Rainer IG5236-os SSD vezérlővel szerelt kártyák nagyjából 25%-kal gyorsabbak lesznek írási és olvasási tempó terén, mint a Phison E16-os vezérlővel ellátott megoldások. Az IG5236-os controller esetében 8 darab NAND Flash csatorna áll rendelkezésre, amelyekre maximum 16 TB-nyi NAND Flash lapka kapcsolódhat, az XPG Sage esetében azonban „csak” 4 TB-it terjed a kínálat. Az új meghajtók természetesen DRAM alapú gyorsítótárat is kapnak, ami a prototípus esetében 4 GB-os volt.

A demó meghajtó, ami egy 1 TB-os modell volt a CrystalDiskMark fotó alapján, 7240 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 5395 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képes, ami igen jól hangzik.

A gyártó szerint a 4K-s véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény sorrendben 1 000 000 és 800 000 IOPS-os szintet képvisel, ami igen komoly előrelépés az E16 alapú megoldásokhoz képest, mind amilyen a Corsair MP600. Utóbbinál csak 4950 MB/s-os folyamatos olvasási- és 4250 MB/s-os folyamatos írási tempóval gazdálkodhatunk, a 4K-s véletlenszerű olvasási és írási teljesítménye pedig „csak” 680 000 és 600 000 IOPS.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új meghajtók pontosan mennyibe kerülnek majd, hiszen megjelenésükre valamikor az év közepén kerül sor, addig pedig még sokat változhatnak a NAND Flash árak – az előrejelzések szerint most már sajnos nem árcsökkenésre, hanem áremelkedésre kell berendezkedni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap