Nagyon gyors SSD bemutatására készül a Plextor

Az M8Pe sorozatban szupergyors M.2-es SSD kártyák kapnak helyet, amelyek PCIe 3.0 x4-es csatolófelülettel, valamint NVMe támogatással gazdálkodnak.

Nagyon gyors SSD bemutatására készül a Plextor

A Plextor a CES 2016 alkalmával több újdonságról is lerántja a leplet, amelyek között egy nagyon gyors SSD kártya is jelen lesz. A PCIe alapú, NVMe protokollt támogató SSD kártyák táborát erősítő jövevény az ígéretes M.2-es formátum köré épül, teljesítményére pedig aligha lehet majd panasz – legalábbis erre engednek következtetni az előzetes információmorzsák.

Az M8Pe típusjelzéssel ellátott SSD kártya PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használ, ami 32 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel áll a termék rendelkezésére. A PCIe alapú SSD meghajtókhoz passzoló NVMe protokoll jóvoltából gyorsan és hatékonyan üzemel majd az újdonság: 4 KB-os véletlenszerű olvasási feladat alkalmával akár 270 000 IOPS-os, 4 KB-os véletlenszerű írási feladat esetén pedig 150 000 IOPS-os teljesítmény elérésére lesz képes.

Fotó: PCWorld.com

A Plextor első NVMe protokollt támogató SSD-je a gyártó várakozásai szerint kiváló választás lesz a nagy teljesítményű adattárra vágyó játékosok számára, de persze mások is profitálhatnak előnyeiből. Az M.2-es modul a jelek szerint PCI Express 3.0 x4-es bővítőkártyán kaphat helyet, és némi hűtést is kap a minél jobb teljesítmény érdekében.

Az újdonság mellé természetesen járnak a Plextor exkluzív technológiái, azaz a PlexTurbo RAM névre keresztelt gyorsítótárazó és adattömörítő szolgáltatás, ami segít a rendelkezésre álló tárhely optimális és gyors kiaknázásában, valamint a PlexVault is a kínálat részét képezi, ami a felhasználó privát adatainak elrejtéséről gondoskodik. Az M8Pe sorozat tagjairól a CES alkalmával hullhat le a lepel, így pontos tulajdonságaikat, illetve várható ajánlott végfelhasználói áraikat is akkor ismerhetjük meg. A startot ezúttal január hatodikára időzítették, csak úgy, ahogy tavaly.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward