Nagyon extrém dizájnnal érkezik a DeepCool új PC háza

A GamerStorm TriStellar rendhagyó koncepciót alkalmaz, ami meglehetősen érdekessé teszi.

Nagyon extrém dizájnnal érkezik a DeepCool új PC háza

Örömteli dolog látni, hogy a számítógépház-gyártók szakemberei olykor-olykor a klasszikus, különösebb tűzijátékot nem kínáló, mondhatni unalmas formavilágon átlépve alaposan újragondolják a műfajt, amelynek eredményeként olyan rendhagyó számítógépházak jönnek létre, mint a Thermaltake Level 10, vagy éppen az In Win S-Frame.

A legújabb rendhagyó kuckót a DeepCool villantotta meg, amely rettentősen érdekes koncepciót alkalmaz. A GamerStorm TriStellar névre keresztelt újdonság impozáns mérete ellenére "csak" Mini-ITX formátumú alaplapot fogad – ezt viszont nagyon stílusosan teszi.

A 435 milliméter széles, 395 milliméter mély és 388 milliméter magas újdonság három különálló házrészből épül fel, középen pedig egy hub teremt kapcsolatot közöttük, ami a kábelek hatékony átvezetését szolgálja. A számítógépház 0,6 milliméter vastag SPCC vázra épül, a házrészeket fedő borítások pedig 2 milliméter vastagok.

A jobb alsó házrészben kaphat helyet maga a Mini-ITX formátumú alaplap, a processzor hűtéséről pedig 80 milliméter magas processzorhűtő vagy 120 milliméteres hőleadó radiátorral ellátott kompakt folyadékhűtő szett gondoskodhat. A bal alsó házrészben a normál ATX formátumú tápegység (150 x 160 x 86 mm), egy vékony optikai meghajtó és két darab 3,5 hüvelykes adattároló számára alakítottak ki helyet – utóbbiakhoz Hot Plug támogatás is jár, beszerelésükhöz pedig szerszámokra sincs szükség.

A felső házrész három darab PCI bővítőhelyet kínál, belsejében pedig elegendő hely van ahhoz, hogy akár egy két GPU-val felszerelt GeForce GTX Titan-Z videokártyát is elszállásoljunk itt, ugyanis a házban 320 milliméter hosszú videokártya is elfér. A rendhagyó elhelyezés miatt a PCI Express 3.0 x16-os bővítőhelyet egy úgynevezett Riser kártya biztosítja. Ez a házrész a hivatalos weboldal szerint tartalmaz még három darab 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is, amelyek fiókos rendszerűek, és a fentebb említettekhez hasonlóan rendelkeznek Hot-Plug támogatást kínáló hátlapi portokkal is.

A szellőzésről a videokártyát is fogadó házrészben egy 90 milliméteres átmérőjű ventilátor gondoskodik, az alaplapot fogadó részben pedig egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor fér el – de ide akár 120 milliméteres hőleadó radiátort is szerelhetünk. Az újdonság előlapi portjai között két USB 3.0-s csatlakozó, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

A DeepCool különc számítógépházának várható megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward