Shop menü

NAGYMÉRETŰ PASSZÍV HŰTŐ M.2-2280-AS SSD KÁRTYÁKHOZ, KÉT DARAB HŐCSŐVEL

A Thermalright legújabb terméke a kifejezetten nagyteljesítményű M.2-es PCIe NVMe SSD kártyákhoz készült.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Nagyméretű passzív hűtő M.2-2280-as SSD kártyákhoz, két darab hőcsővel

A Thermalright egy újabb SSD hűtővel siet mindazok segítségére, akik küzdenek nagyteljesítményű SSD kártyájuk túlmelegedésével és az ebből fakadó „throttling-jelenséggel”, ami miatt visszaesik az adatátviteli sávszélesség, hiszen az SSD vezérlő a teljesítmény visszafogásával próbálja lejjebb szorítani az üzemi hőfokot.

Galéria megnyitása

Az új fejlesztés a HR-10 2280 M.2 SSD Heatsink nevet viseli, azaz csak és kizárólag a 2280-as formátumú M.2-es SSD kártyákhoz passzol. A 2022 folyamán kiadott HR-09-es modellhez képest ennél a modellnél a két darab, egyenként 5 milliméteres átmérővel rendelkező nikkelezett réz hőcső egy sűrűbben lamellázott hűtőtömbhöz vezeti az SSD vezérlője, DRAM chipje, illetve NAND Flash chipjei által termelt hőt. A hűtő természetesen hátlapi lemezt is alkalmaz, azaz teljes egészében közrefogja az M.2-2280-as SSD nyomtatott áramköri lapját.

Galéria megnyitása

A még magasabb hőleadási hatásfok érdekében az egyes lamellák felületén apró kivágások láthatóak, amelyeken keresztül áramolhat a rendszerhűtő ventilátorok által megmozgatott levegő. Maga a termék nem tartalmaz ventilátort, ám a megfelelő teljesítmény érdekében érdemes gondoskodni a rendszer megfelelő szellőzéséről. 

Galéria megnyitása

A HR-10-es modell a sűrűbb lamellatömb miatt picivel nehezebb lett, mint elődje, azaz 80 gramm helyett immár 85 grammot nyom a mérlegen. Az elegáns és hasznos újdonság a gyártói adatok szerint 90,3 milliméter hosszú, 43,8 milliméter magas és 23,7 milliméter széles.

Galéria megnyitása

Az új SSD hűtő hamarosan megjelenhet az üzletek polcain, az viszont egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerülhet. A gyártó 6 év jótállást vállal az SSD hűtőre.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére