Nagy fába vágja a fejszéjét a Phoenix Technologies

A Phoenix Technologies – aki a BIOS szegmens egyik neves képviselője – új firmware készítésén munkálkodik. Az újdonságot kifejezetten azokhoz a számítógéphez fejlesztik a vállalat mérnökei, amelyeken Windows 8 fut. A szóban forgó firmware a SecureCore Tiano (SCT) 2.2-es nevet viseli.

Nagy fába vágja a fejszéjét a Phoenix Technologies

A Phoenix Technologies – ami a BIOS szegmens egyik neves képviselője – új firmware készítésén munkálkodik. Az újdonságot kifejezetten azokhoz a számítógéphez fejlesztik a vállalat mérnökei, amelyeken Windows 8 fut. A szóban forgó firmware a SecureCore Tiano (SCT) 2.2-es nevet viseli.

Az asztali számítógépek alaplapjaihoz tartozó BIOS-ok szegmensében jelenleg az AMI a piacvezető, ami AMIBIOS és AMI-UEFI alapú megoldásaival próbál sikereket elérni, és a jelek szerint tud is. Ezzel együtt természetesen a Phoenix AwardBIOS-a is jelen van még a piacon, igaz, ezt a megoldást jóval kevesebb alaplapon lelhetjük fel. A vállalat az SCT 2.2-től várja, hogy a nem is oly távoli jövőben ismét népszerű, sikeres és versenyképes legyen a cég a PC-s alaplapok piacán.

A SecureCore Tiano 2.2 egy UEFI BIOS-nak, illetve firmware-nek tekinthető, amely megfelel mind az UEFI 2.3.1-es, mind pedig a TCG (Trusted Computing Group) 2.0-s és 1.2-es szabványok specifikációinak. A szoftver emellett ACPI 4.0-s és 5.0-s, SMBIOS 2.7-es, NIST-SP800-147-es, valamint natív USB 3.0-s támogatással is rendelkezik, azaz szolgáltatások tekintetében igen gazdagnak mondható. Az említett firmware a Windows 8 alapú x86-os PC-k piacára érkezik (Win32, Win64, WoW64), de a gyártó mérnökei rajta kívül egy másik szoftvert is készítenek, amellyel a táblák szegmenségben próbál majd hódítani a cég.

A WoA (Windows on ARM) platformra készülő firmware-t a Qualcom és a Texas Instruments együttműködésével fejlesztik a szoftvermérnökök.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward