Nagy dobásra készül az Amazon

Nagy dobásra készül az Amazon

Az Amazon elképesztő gyorsan növekedik, és ez részben annak is köszönhető, hogy az Alexa kapcsán érdekes termékekkel tud előrukkolni. A Bloomberg pedig arról számolt be a napokban, hogy ezen a fronton egy teljes új megoldáson dolgozik a vállalat, amivel az Apple egyik viselhető kiegészítőjének állítana erős riválist.

Állítólag jön az Amazon saját vezeték nélküli fülhallgatója, amibe integrálva lesz az Alexa asszisztens szolgáltatás, ahogy az AirPods esetében elérhető a Siri. Az Amazon berkeiben a Bloomberg forrása szerint a Lab 126 hardveres fejlesztőcsapat dolgozik ezen a terméken, és állítólag egy kiemelt fontosságú projektként van kezelve a cégnél. Túl sokat egyelőre arról nem lehet tudni, hogy pontosan miként nézhet majd ki az Amazon által tervezett szerkezet, de az biztos, hogy az egyik fegyvere az Apple AirPods ellen az árazása lesz. A cég olcsóbban adhatja majd a fülhallgatóját, mint a cupertinói alakulat, és ezen a téren nem lesz nehéz dolga, mivel az AirPods 170 és 200 dollárt kóstál kiviteltől függően.

Galéria megnyitása
Apple AirPods

Az információk szerint az Amazon még ebben az évben bemutathatja a szóban forgó eszközt, ami azért is fontos lehet, mert lényegében az első olyan Alexás terméke lesz a vállalatnak, ami egy viselhető kiegészítő. Állítólag az Amazon nagyjából az Apple receptjét fogja követni, szóval egy olyan AirPods riválissal állhat majd elő, ami hasonlítani fog az ellenfelére. Viszont a Lab 126 divízió mérnökei egy olyan fülhallgató megalkotására törekednek, mely jobb hangminőség előállítására lesz képes. Szóval nemcsak okos és olcsóbb lehet a kütyü, hanem szó szerint szépen is muzsikálhat majd, ha minden a tervek szerint alakul. Az Alexa révén a kiegészítő használata közben hangutasításokkal lehet majd vezérelni a lejátszást, kérhető lesz időjárásjelentés, és egyebek mellett annak sem lesz akadálya, hogy rendeljen az ember valamilyen terméket – az Amazonon keresztül. Bonyolíthatóak lesznek hívások a fülhallgatón keresztül, és érintésérzékeny lesz a felülete, így lehet majd néhány alapvető funkcióját elérni. Egy olyan tok is készül ehhez, ami a töltésről is gondoskodni fog a tárolás mellett, és a tokot egy szabványos USB kábellel lehet majd táplálni.

Szinte minden piackutatás azt jelzi előre, hogy a viselhető kiegészítők piaca folyamatosan növekedni fog a következő években, szóval egyáltalán nem a véletlen műve lehet az, hogy az Amazon egy ilyen termékkel szeretne előrukkolni. Ráadásul az AirPods az eladások tekintetében különösebb rivális nélkül áll ezen a területen. A Counterpoint Research által publikált adatok szerint az összes értékesített digitális asszisztens támogatással szolgáló fülhallgatónak a 60 százalékát adta egymagában az Apple eszköze a tavalyi negyedik negyedévben. És mivel a vállalat már előrukkolt az új generációs szerkezettel, nem lenne meglepő, ha még nagyobb érdeklődés alakulna ki körülötte. És amennyiben az Amazon tényleg elő tud rukkolni egy ütős vezeték nélküli fülhallgatóval, ami kiemelkedik a tömegből, gyorsan nagy sikert érhet el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap